Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

ASP en CSS...

Anoniem
InZane
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb effe een vraagje…
  Ik zou graag de opmaak van een site volledig met CSS willen doen en dus zonder tabellen.
  Maar hoe pak ik dat dan het best aan om de repeat region van een recordset aan te duiden ? Met een tabel is dit simpel, bv. voor een adreslijst te verkrijgen, selecteer de eerste rij waar je de verschillende recordsets inzet en je maakt er een repeat region van, maar hoe doe dat best als je met div's werkt ? Kan je daar ook de repeat region aan toevoegen ? Of gaat dat niet lukken ?…

  groetjes,
 • Ik weet absoluut niet wat een repeat region is, maar het ziet er naar uit dat het om een lijst gaat of zo? Als je iets met CSS wilt vormgeven, wil dat niet zeggen dat je geen tabellen mag gebruiken. Je mag alleen geen tabellen gebruiken om de vormgeving er mee te maken. Maar als je data hebt die prima in een tabel kan, zoals lijsten, dan kun je dat gewoon in een tabel doen (en met CSS kan je de vorgeving van de tabel beinvloeden).

  Dit is geen antwoord op je vraag helaas, maar enkel een opmerking, sorry.
 • @Buur: Vanessa werkt met Dreamweaver. Ik denk dat een repeat region een stuk html is waar je geen recordsets maar fields in plaatst, en dat herhaald wordt voor het aantal records in de set.

  Kun je dan niet een stuk
  <div>…</div>
  in die repeat region zetten ipv wat je nu doet, een stuk
  <tr>…</tr>

  Meestal leent een recordset zich overigens uitstekend om in een <table> te worden opgemaakt, je moet het jezelf niet te moeilijk maken. Je krijgt het anti-table-front pas over je heen als je de vormgeving van de hele site met een table afregelt.
 • Ja, dat is waar, ik denk dat ik voor de lijsten toch maar tabellen ga gebruiken, ik ga het me anders moeilijker maken dan het al is ! :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord