Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

website bouwen

Anoniem
JelZo
14 antwoorden
 • Jongens,
  Ik heb een vraag. Ik weet niet of die in het goede topic staat maar ik wil graag een site bouwen en hosten. Wat heb ik hier allemaal voor nodig. Hij moet er ongeveer zo uit komen te zien www.stiekemdebeste.nl Ook wil ik graag met dat doneren, lid worden, actieve users, stats, en torrents plaatsen. Kan iemand hiermee helpen. In ruil daarvoor mag je moderator worden. En nog een vraag wat heb ik hier allemaal voor internetverbindingen en hostnamen enzo voor nodig. En hoeveel gaat zo iets kosten? Ik heb hier wel een comp staan die als server kan dienen. Want vaak heb je bij zo'n site dat de server load erg hoog is. Wat kan de server load dan niet aan je computer, je internetverbinding ofzo? Kan iemand mij a.u.b helpen. En let op dit is niet voor een bedrijf. Dit is gewoon iets voor de vrije tijd enzo. En ikzelf wil ook best helpen maar ben een noob op dit gebied. Alvast bedankt

  Gr. Bart
 • Een (waarschijnlijk onvolledige) lijst met ingredienten:
  [list:2697705707][*:2697705707]Een computer die met internet verbonden is. De capaciteit en verbinding zal afhangen van de belasting (populariteit) van je site.
  [*:2697705707]Op deze computer een besturingssysteem. Wanneer je het (naar mijn mening) goed wil doen, dan zou ik er een linux distributie op zetten.
  [*:2697705707]Op je computer moet je een webserver (bijvoorbeeld Apache) draaien met PHP ondersteuning en wellicht een MySQL database.
  [*:2697705707]Je moet een torrent-tracker hebben. Volgens mij gebruiken ze op die site van jou TorrentTrader.
  [*:2697705707]Je moet een (makkelijke) url hebben. Bijvoorbeeld via dyndns.com.[/list:u:2697705707]
  Je kunt het beste eerst eens testen op je eigen (windows?) pc. Je kunt dan makkelijk WAMP instaleren. Dit is één pakket met daarin Apache, PHP en MySQL voor Windows. Je hoeft dan alleen nog maar TorrentTrader te instaleren. Dan kun je kijken hoe het allemaal werkt.
 • Owkee dan,
  Maar die vraag hoe je members enzo lid kan maken, je iemand uploader, moderator maakt enzo, en dat je pas echt lid bent als je hebt gedoneerd. Hoe doe je dat allemaal dan. Hier bedoel ik dus ook mee dat iemand zijn eigen profiel kan bekijken enzo.
 • Uploaden kun je via een FTP-server doen en moderators kunnen daar dan op inloggen.

  Maar bedenk wel dat de meeste ADSL- en kabel-abonnementen niet snel genoeg zijn voor een (redelijk) druk bezochte site. En de providers zijn er ook niet altijd even blij mee dat je een site host. Misschien zou je voor wat meer geld je pc in een datacenter kunnen zetten.

  En voor je begint moet je eerst bepalen in welke taal je je site gaat schrijven. PHP zou een goede optie zijn, maar er is veel meer.
 • [quote:510b6cc8e3="davykager"]Uploaden kun je via een FTP-server doen en moderators kunnen daar dan op inloggen.

  Maar bedenk wel dat de meeste ADSL- en kabel-abonnementen niet snel genoeg zijn voor een (redelijk) druk bezochte site. En de providers zijn er ook niet altijd even blij mee dat je een site host. Misschien zou je voor wat meer geld je pc in een datacenter kunnen zetten.

  En voor je begint moet je eerst bepalen in welke taal je je site gaat schrijven. PHP zou een goede optie zijn, maar er is veel meer.[/quote:510b6cc8e3]Wat zijn goede internet abbo's dan? Voor niet al teveel geld. En als ik zo'n abbo neem. Kan ik dan nog wel normaal internetten hier in huis. Want mijn vader zeurt nu al vaak dat het internet zo langzaam is als ik aan het downloaden en uploaden ben.
 • [quote:610760f2cd="bbbb"]Owkee dan,
  Maar die vraag hoe je members enzo lid kan maken, je iemand uploader, moderator maakt enzo, en dat je pas echt lid bent als je hebt gedoneerd. Hoe doe je dat allemaal dan. Hier bedoel ik dus ook mee dat iemand zijn eigen profiel kan bekijken enzo.[/quote:610760f2cd]
  Je kunt het best een bestaand raamwerk gebruiken zoals TorrentTrader. Dit is een PHP script dat de basis vormt voor je torrentsite en zorgt voor het ledenbeheer, moderators e.d.. Deze kun je zelf naar eigen inzicht aanpassen.
  Donaties zul je zelf moeten bijhouden, deze worden meestal via PayPal of iets dergelijks geregeld. Je hebt als beheerder exclusief toegang tot het beheer-gedeelte van je site waar je ervoor kunt zorgen dat sommige gebruikers meer rechten hebben dan anderen. Mensen die geld gedoneerd hebben moet je als beheerder zelf opwaarderen naar een hogere rang.

  [quote:610760f2cd="davykager"]Maar bedenk wel dat de meeste ADSL- en kabel-abonnementen niet snel genoeg zijn voor een (redelijk) druk bezochte site. En de providers zijn er ook niet altijd even blij mee dat je een site host. Misschien zou je voor wat meer geld je pc in een datacenter kunnen zetten.[/quote:610760f2cd]
  Ik heb geen ervaring met torrent trackers, maar een tracker houdt eigenlijk alleen bij wie welk bestand download. Dus het zal bij een kleinere besloten tracker nog wel meevallen. Indien je suprnova achtige sites wil gaan opzetten, dan zou ik wel rekening houden met veel dataverkeer en kun je je server beter onderbrengen in een datacenter.


  Heb je je ook al eens verdiept in de bittorrent materie? Zie bijvoorbeeld deze wikipedia artikels:
  [list:610760f2cd][*:610760f2cd]Bittorrent
  [*:610760f2cd]BitTorrent tracker[/list:u:610760f2cd]
 • Hier heb ik veel aan dankjewel. Maar met mijn p3 als server ga ik het niet redden?
 • Ja, in eerste instantie zal het wel lukken met een P3. Ligt er een beetje aan of het een 500MHz type is, of een Tualatin van 1.4Ghz.

  Hangt uiteraard af van aantal bezoekers.
 • Nu hangt er een 700mhz in maar ik heb hier ook nog een paar 1,1ghz liggen. Zal dit ook genoeg zijn voor ongeveer 5000 leden? Maar in het begin zal het aantal leden niet zo snel lopen natuurlijk. En hoeveel dataverkeer zal dit ongeveer zijn enzo?
 • Voor een kleine site met, zeg maximaal 50 gebruikers die tegelijk aan het downloaden zijn zou het haalbaar moeten zijn (wat betreft de verbinding). Maar dat is maar een heel erg ruwe schatting. Misschien kun je eens een testopstelling maken waarmee je test hoeveel gebruikers je verbinding bij normaal gebruik van de site maximaal toestaat.

  Wanneer je serieus wil beginnen moet je toch wel bedenken dat je een computer hebt die 24 uur verbonden is op een snelle internetverbinding. Een gewone huis/tuin/keuken verbinding volstaat dan niet meer. Dan moet je toch wel denken aan 10 mbit of meer. Of zorgen voor een dedicated server ergens.
 • [quote:785c79e9b7="bbbb"]Nu hangt er een 700mhz in maar ik heb hier ook nog een paar 1,1ghz liggen. Zal dit ook genoeg zijn voor ongeveer 5000 leden? Maar in het begin zal het aantal leden niet zo snel lopen natuurlijk. En hoeveel dataverkeer zal dit ongeveer zijn enzo?[/quote:785c79e9b7]
  Een lekkere grote hardeschijf is ook erg praktisch met zoveel members. Als je een flinke database host en nog een zootje plaatjes/downloads moet je een flinke schijf hebben (en natuurlijk een goed back-up-medium).
 • Dus dit alles voor een 14 jarige word niks?
 • [quote:27095787f3="bbbb"]Dus dit alles voor een 14 jarige word niks?[/quote:27095787f3]

  tuurlijk KAN het wel, zolang je er maar genoeg tijd
  uimte in steekt. Niets is onmogelijk, zolang je iets wilt zeg ik altijd maar :)
 • [quote:e07db0284a="dadogg"][quote:e07db0284a="bbbb"]Dus dit alles voor een 14 jarige word niks?[/quote:e07db0284a]

  tuurlijk KAN het wel, zolang je er maar genoeg tijd
  uimte in steekt. Niets is onmogelijk, zolang je iets wilt zeg ik altijd maar :)[/quote:e07db0284a]Ja, owkee dat is ook wel weer zo. Maar ik heb geen zin om opeens allemaal dure internet abbonementen te nemen enzovoort. En dat het dan blijkt dat ik elke maand te weinig geld binnen krijg. Waardoor ik dikke schulden krijg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.