Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Image OnMouseover script.

Anoniem
None
2 antwoorden
 • [code:1:c22151dc47]<a href="http://www.google.fr"
  onMouseOver="plaatje.src='http://www.ac-creteil.fr/util/programmation/javascript/images/connect.gif';return true;"
  onMouseOut="plaatje.src='http://www.ac-creteil.fr/util/programmation/javascript/images/creteil.gif';return true;">
  <img name="plaatje" WIDTH=60 HEIGHT=61 BORDER=0 src='http://www.ac-creteil.fr/util/programmation/javascript/images/creteil.gif'></a>[/code:1:c22151dc47]

  Ik heb dit scriptje gemaakt, ik zou graag willen weten of dit een goed gebruik van javascript is. In IE en MZ:FF werkt het.
 • Om eerlijk te zijn, vind ik het zelf niet zo'n net gebruik van javascript. Je spreekt je objecten niet aan via DOM-methoden en je hebt alle logica in de html geplaatst.

  Het gedrag van de pagina kan je imho beter lostrekken en in een functie gieten. Waarbij je in de elementen alleen een functie-call doet.
  Alhoewel je voorbeeld wel een grensgeval is, aangezien daar niet heel erg veel in gebeurd.

  Indien mogelijk zou ik ook de URL's relatief maken. Als alles op dezelfde server staat, dan zijn absolute URL's niet nodig en vaak ook vervelend in onderhoud.

  Btw. voor image mouseovers zijn ook javascriptloze technieken voorhanden (CSS). Kijk daar ook eens naar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.