Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

gevonden worden op het internet, hoe?

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Ik heb mijn site aangemeld bij ik weet niet hoeveel zoekmachines, maar……ik word niet gevonden. Er staan wel sleutelwoorden in die ik tussen meta tags heb geplaatst mbv zo;n generator.
  Bij een zoekopdracht kom ik best veel 'gewone' sites, homepages etc, tegen. Niet die van mij. Ik doe iets heel erg Niet goed blijkbaar.
  Wat zou ik moetendoen? Is het altijd een kwestie van betalen of hoeft dat niet perse? Je ziet allerlei algemene tips, maar die leveren mij weinig op.
  De sleutelwoorden die ik gebruik zijn best ongewoon, heel erg ongewoon zelfs. Ligt het misschien meer aan de titel. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik gevonden word?
 • Een zoekmachine kijkt tegenwoordig niet veel meer naar sleutelwoorden omdat daar veel misbruik van werd gemaakt. Zoekmachines kijken vooral naar de inhoud.
 • zoekmachine kijken ook vooral naar links van jou o pandere site (google bv, lees elsevier van deze week maar eens)
 • Ik snap dat de sleutelwoorden niet mee tellen. Op zich heb ik daar woorden staan die niet heel algemeen zijn.
  Ik vind wel sites met een hele algemene inhoud als ik ga zoeken, dus dan is het toch moeilijk inschatten waar die inhoud dan aan moet voldoen.
  Op mijn site komt een publicatielijst voor, waarin het woord podophyllotoxin heel vaak voorkomt. Als iemand daar naar op zoek zou zijn is mijn site heel waardevol. Toch wordt hij na een zoekopdracht niet weergegeven.
  Ik zou daar graag iets aan doen. Ik hoef niet bovenaan te staan maar een vermelding zou fijn zijn.
 • Google moet een site wel eerst vinden. Zijn er links van andere site's naar jouw site? of heb je je aangemeld via hier? Hoelang is je site online?
 • Gebruik je Meta tags in je website? Zoekmachines doen veel met meta tags.
 • Niet meer dus, Google in ieder geval niet, kijkt vooral naar inhoud en zoals eerder gezegd naar links. Je staat het best in de zoekmachines als veel andere sites links hebben staan naar jouw site. Maar vaak duurt het een tijdje voordat zoiets gebeurd, kan zelfs een half jaar duren voordat het echt lekker loopt.

  Google is trouwens ook vrij veel in het nieuws geweest, op BBC, in NRC, elsevier, misschien dat er nog iets interessants bij staat om beter in de google te staan.

  Wat is trouwens de URL van je website?
 • Ik heb me aangemeld via de aanmeldpagina van google inderdaad. Ook bij vele andere aanmeldpagina's.


  Ik gebruik meta tags: zie hieronder:

  <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
  <html>
  <head>
  <META NAME="Title" CONTENT="homepage wim van uden">
  <META NAME="Author" CONTENT="wim van uden">
  <META NAME="Subject" CONTENT="publications">
  <META NAME="Description" CONTENT="list of publications">
  <META NAME="Keywords" CONTENT="podophyllotoxin, anthriscus, linum, callitris, plant cell cultures, groningen">
  <META NAME="Generator" CONTENT="dreamweaver">
  <META NAME="Language" CONTENT="english">
  <META NAME="Robots" CONTENT="All">

  Niemand linkt naar mijn pagina, waarom zouden ze ook. Maar goed, dat is miscchien het probleem.
 • [quote:bc02a6994b]Hoe kan ik er voor zorgen dat ik gevonden word?[/quote:bc02a6994b]

  Zorg er voor dat je een interessante site hebt. En die heb je niet. Je site spreekt mij niet aan.
  De kleuren zijn niets, je home page is helemaal niets en je privé-foto's zijn zo mogelijk nog meer 'boring'.

  Het is niet zo dat je site niet gevonden kan worden maar ik weet zeker dat vrijwel niemand er naar zal zoeken. Stuiten ze er toevallig op dan is een volgend bezoekje haast uitgesloten.

  Noem jij eens één reden om je site te bezoeken…

  [quote:bc02a6994b]Niemand linkt naar mijn pagina, waarom zouden ze ook. Maar goed, dat is miscchien het probleem.[/quote:bc02a6994b]

  Laat dat 'misschien' maar achterwege.
 • @Wiep: je zit weer vol met waarde oordelen.
  Aan deze kritiek heeft de TS niks. Vertel hem, wat hij wel moet doen om zijn website interessant te maken.

  Trouwens het is ook en kwestie van interesses, wat niet de jouwe zijn. Geeft niet, maar zeik iemand niet af.

  @Wim. Het is handig om de kleuren in je website wat rustiger te maken. Gebruik ook niet teveel kleuren en laat deze ook weer terug komen.

  Gebruik geen verschillende talen.

  Zet dat fietsertje stil. Bewegende beelden maken je website onrustig.

  Gebruik lettertype Verdana. Deze is erg mooi voor websites. En gebruik ook niet te veel verschillende groottes van letters. 2 groottes is mooi zat.

  Overigens het zijn maar tips, die je wil of niet wil opvolgen.

  Je hebt trouwens een prachtige hobby :D
  Veel succes!
 • @Prin0096, aan jouw adviezen heeft hij ook niets. De vraag is hoe hij gevonden kan worden. Meer niet.

  En dat heeft niets met een wel of niet bewegend fietsje te maken, maar met techniek.

  De Ts vraagt zich daarnaast af of men hem eigenlijk wel wil vinden en ik antwoord daarop naar eer en geweten met 'nee'.
 • De manier waarop is anders wel een punt van discussie. Afzeiken kun je beter in een pb doen. Wat een tact.
  Dank je Prin0096, jij snapt het tenminste.
  Voor het eerst dat zo'n bot antwoord krijg. Anders ben altijd verbaasd over de behulpzaamheid van mensen op het forum. Een uitzondering dus.
 • even off topic…
  /
  Het is toch eigenlijk te gek dat je voor een site (zoals voor een bedrijf) je vrienden moet gaan vragen of ze je alstjeblieft op hun site willen linken, omdat Google je anders niet WIL?

  ik vind dit werkelijk belachelijk. Kijk, dat ze liever vers geupdate sites bovenaan zetten, ok, maar zoiets…

  moest er eventjes uit.

  Vriendelijke groet, OConnor
 • Wim, hou je er rekening mee dat het 2-4 weken kan duren na je aanmelding voor google een keer langs komt om je site te indexeren? Pas daarna sta je bij de resultaten als je op "podophyllotoxin" zoekt.

  Meta-tags worden wel geindexeerd door Google, alleen wegen ze niet meer zo zwaar als vroeger in ouwe-stijl-zoekmachines, mijn description-meta wordt bijv. gebruikt als omschrijving in de resultatenlijst als je alleen mijn domeinnaam googlet (en geen zoekterm in de homepage zelf wordt gevonden).

  Wiep zeikt de TS niet af maar zijn site. Ieder zijn mening en waar het om gaat is dat goede sites over een bepaald onderwerp hoger in de lijst staan dan slechte sites. Als je site over 30 verschillende onderwerpen gaat, scoor je op alle onderwerpen lager dan met 30 sites over 1 onderwerp.

  @OConnor: een link op de site van je vriendje haalt weinig uit voor je notering in Google. Het gaat erom dat Google je site moet kunnen vinden, wat automatisch gebeurt als ie bij je vriendje langs komt en een link naar je site aantreft (en hij van je vriendje links mag volgen), maar Google komt sneller langs als je je site aanmeldt. Verder krijgt je site een hogere waardering indien er vanaf relevante sites (over hetzelfde onderwerp) naar jouw site wordt gelinkt, omdat je site dan blijkbaar een centraler gelegen plek binnen het webdeel over het betreffende onderwerp is. Het heeft dus geen zin om allemaal pagina's op je site te gaan maken met links naar vriendjes en die pagina op allerlei andere sites onder te gaan brengen, of om een link naar je site op allerlei forums te publiceren. Je wordt met 1 link al gevonden door Google en voor de waardering haalt het niks uit.

  Wim, als je er dus voor zorgt dat sites die ook over podophyllotoxin gaan naar jou pagina daarover linken, dan kom je hoger in de lijst resultaten als je op "podophyllotoxin" googlet.
 • Vriendelijk dank voor jullie bijdrages. Het is me een stuk duidelijker nu.
 • [quote:184b2d2707="Paulus"](…), maar Google komt sneller langs als je je site aanmeldt. (…)[/quote:184b2d2707]

  Even kijken wat Google zelf zegt:
  "Telkens als Google het web doorzoekt, worden duizenden nieuwe sites aan de index toegevoegd. Maar u kan uw URL ook zelf aanmelden. Aanmelding is echter niet noodzakelijk en biedt ook geen garantie dat de site daadwerkelijk in de index wordt opgenomen. Gelet op het grote aantal sites dat een URL verstuurt, is de kans groot dat uw pagina’s eerder worden gevonden bij het automatisch doorzoeken van het web dan dat ze via het URL-verzendformulier in de index terechtkomen. Google voegt NIET alle verstuurde URL’s toe aan de index. Ook kunnen we niet voorspellen of en wanneer ze verschijnen."

  Zie ook:
  http://www.google.nl/webmasters/1.html
 • Okee, maar als niemand naar een site linkt, dan kan Google hem ook niet vinden als ie het web doorzoekt en helpt alleen een handmatige aanmelding.
 • Ik weet niet hoe je pagina is opgebouwd, maar als de description niet goed beschrijft wat er op de pagina te vinden is, als de keywords waarmee je gevonden wilt worden niet terugkomen in de tekst, als je title weinig zegt, als je frames gebruikt, als er geen links naar je site zijn, het zijn allemaal dingen die meespelen (er zijn overigens nog veeeel meer factoren!).

  Ik raad je aan de artikelen te lezen waarnaar verwezen wordt in het topic 'Resultaten Google zakken weg'.
 • Je kan ook even een mailtje sturen naar Kerstin, Mandy, Manuela of Birgit. Die mailen me de laatste tijd helemaal plat met aanbiedingen voor topposities bij zoekmachines :-)
 • Mij ook. En hun vele vriendjes en vriendinnetjes. :evil:

  Helaas zijn ze niet te bereiken want dan stuur ik dat soort lieden altijd even een filmpje van een 100 mb. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.