Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[php] logical operator &&

Anoniem
Ener Nestraa
2 antwoorden
 • Nadat ik een tijd lang php voor niet meer gebruikte dan voor het (o zo handige) includen, probeer ik nu voorzichtig mijn eerste verdere stappen op het php pad te zetten. Bij voorbaat dus begrip gevraagd voor 'domme vragen' :-)

  Ik heb in een formulier een keuzemogelijkheid met een radiobutton ($my_location), met twee opties: “bezorgen” en “ophalen”. Afhankelijk van de gekozen optie keuze moet wel of geen keuze gemaakt worden uit een selectmenu met afhaallocaties ($my_shelter).

  Nu wil ik controleren of alles is ingevuld. Gebruikers mogen dus óf optie “bezorgen” invullen bij de radiobutton, of ze mogen “ophalen” invullen bij de radiobutton, maar dan moeten ze ook iets kiezen uit de lijst. Ik heb nu iets als onderstaand geprobeerd, maar ik krijg geen foutmelding op het moment dat geen afhaallocatie is gekozen.

  [code:1:bb3f1a572d]
  elseif ($my_location == "ophalen" && $my_shelter == "Kies een locatie") {
  $error = 'my_shelter';
  $response = "U heeft uw afhaallocatie niet gekozen.";
  }
  [/code:1:bb3f1a572d]

  Klopt deze code wel? Dit is toch de manier waarop je && als operator kunt gebruiken? Zoja, dan moet ik het verder in het script zoeken. Zonee, kan iemand mij hinten wat er dan niet goed aan is?
 • Code ziet er goed uit. Je zal dus even verder moeten kijken.

  Tip: schrijf de variabelen $my_location en $my_shelter even naar het scherm om te kijken of deze wel de waarden bevatten die je daar verwacht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord