Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Allert scriptje

Anoniem
Guillaumpie
14 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik kreeg van iemand een vraag voor een allert scriptjt voor op de website.

  Hij zoekt een javascriptje voor het allert,

 • Uit het Navigator object kan je wel de browser en operating systeem halen. Deze waarde is echter niet per se 100% correct: je kan in sommige browsers instellen dat deze zich identificeert als een andere browser.

  Voor opvragen van IP kom je nog wel wat zaken tegen op internet, maar deze zijn bijna allen in combinatie met een server-side oplossing (php, asp, ssi, enz.) of werken niet echt lekker zonder dat de client ook wat wijzigingen aanbrengt in zijn browser.
  Voor IE kan je zeer waarschijnlijk met vbscript/activex nog wel wat voor elkaar krijgen, maar niet zonder de security settings te verlagen. Voor Firefox kom je wel wat zaken tegen op basis van
 • Oké Annie bedankt voor het antwoord. :wink:
 • Kwam toevallig tegen wat Aad2 bedoelt en zag van welke website het scriptje (en dus de gezochte oplossing) komt: www.danasoft.com
 • Hey boelieboelie,

  Bedankt ik heb het gelijk even op mijn site gezet om het te teste en het werkt.

  Het persoon voor wie het is bestemd zal er blij mee zijn :wink:

  Aad.
 • Het enige wat je hoeft te doen is een jpg te plaatsen..

  maar nu ben ik benieuwd hoe die jpg in elkaar zit! hoe kan ik dit maken?
 • De jpg wordt via een server-side techniek samengesteld.
 • Hij staat nu even op mijn site, Aad's Website
 • [quote:6808a583fc="Annie"]De jpg wordt via een server-side techniek samengesteld.[/quote:6808a583fc]

  Dus een jpg op een site hoeft ook niet meer perse veilig te zijn. je kan hier dus alle scripts in kwijt die je wilt?
 • Wat bedoel je met 'niet veilig'?

  Voor de bezoeker verandert er niets, deze krijgt gewoon jpeg data toegezonden. De server kan je inderdaad zo configureren dat de jpg (of een willekeurig ander bestand) in werkelijkheid gegenereerd wordt door een server-side script.
 • Hallo allemaal, ook ik wilde een ip adres enz. via mijn webpage uitlezen. Ik was inmiddels al bij danasoft beland. Heb het ingebouwd en het werkt. Nu mijn volgende uitdaging, ja inderdaad. ik begin pas met html, vandaar. Dus nu mijn vraag: zou het mogelijk zijn om automatisch dit jpg bestand, wat dus bij iedere bezoeker anders is, uit de webpage naar een e-mail adres toe te sturen? Waarom vraag je je nu af, wel ik heb ook een servertje draaien en daar kan een bezoeker ook via mijn webpage op komen. Er wordt wel eens "gerotzooit" en dat zou ik dan zo, met deze gegevens, kunnen blokkeren. Wie helpt mij op weg. Hou het a.u.b. simpel want ik ben een ouwe doedel. Ik kan het zelfs hierin toepassen!
 • [quote:381da242ac="Guillaumpie"]..[/quote:381da242ac]
  Wat je hier zelf beschrijft is niet mogelijk. Als je op je webserver server-side scripts kan draaien of de mogelijkheid hebt om htaccess files te plaatsen, dan kan je wel op basis van IP# je site afschermen.
 • [quote:62596c6282="Annie"][quote:62596c6282="Guillaumpie"]..[/quote:62596c6282]
  Wat je hier zelf beschrijft is niet mogelijk. Als je op je webserver server-side scripts kan draaien of de mogelijkheid hebt om htaccess files te plaatsen, dan kan je wel op basis van IP# je site afschermen.[/quote:62596c6282] Was ik al bang voor. Maar, ik ben eigenwijs, als je een teller van bijv. netstat o.i.d. gebruikt, die krijgt toch ook een 'seintje' dat er iemand op de site is om vervolgens de teller te verhogen. Zo'n seintje zou dat dan niet op de een of andere manier te gebruiken zijn? Of zit ik er nu helemaal naast??
 • Nedstat krijgt inderdaad een seintje - dat wil zeggen, er wordt een bepaald bestand aangevraagd, dat uniek is voor de teller die moet worden verhoogd. Een script of programma op de server van Nedstat registreert dat precies dát bestand is aangevraagd en verhoogt de teller. Als jouw host ook server-side scripting (bijvoorbeeld de talen PHP of ASP) ondersteunt, kun je zelf ook zoiets maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.