Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Transparant openklapbaar menu (javascript)

Anoniem
Annie
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik vroeg mij af of iemand mij kan helpen met het volgende. Op de website www.gemmajansen.nl/pivot ben ik bezig met het toepassen van een javascript-menu dat transparant is en dat openklapt (ga met de muis over 'lessuggesties' en 'archief' in het hoofdmenu om te zien wat ik bedoel). Nu heb ik het werkend gekregen in Firefox, maar surf eens naar hetzelfde adres in IE. Dat ziet er niet uit.

  Een andere website, die het wel voor elkaar heeft gekregen, is: http://www.robocup2004.pt/ (zowel in FF als IE werkt dat menu goed).

  Zou iemand mij kunnen helpen het menu zo aan te passen dat het ook werkt in IE? Ik kom er zo echt niet uit.

  Misschien handig:

  url javascript:

  http://gemmajansen.nl/pivot/transmenu/transmenuc.js

  url css-file
  http://gemmajansen.nl/pivot/transmenu/transmenu.css

  Alvast erg veel dank voor de hulp.

  Willem
 • Kan aan mij liggen, maar hier werkt je menu gewoon in IE (6). Ik krijg wel een js error ('menu1' is undefined)
 • Ik heb het probleem inmiddels zelf op kunnen lossen. Komt die foutmelding standaard in beeld? Als ik de website nu zelf in IE bekijk, dan werkt het menu en verschijnt er geen foutmelding.

  Heb nu ook weer een ander probleem. Surf maar eens naar:

  www.gemmajansen.nl/pivot

  In het hoofdmenu staat de link naar 'Archief'. Als je daar met de muis overheen gaat, dan klapt er een menu uit met als eerste sublink 'Schoolconcepten'. Als het goed is moet dat een link zijn naar een andere pagina. Dit werkt dus niet. Maar het werkt weer wel als je vanaf een andere pagina de link probeert. Ga bijvoorbeeld eerst eens naar het contactformulier en vervolgens naar de link 'Schoolconcepten'. Als je erop klikt, werkt de link zoals het moet. Dat is vanaf elke pagina zo, behalve de homepage. Wat zou ik hier verkeerd gedaan kunnen hebben?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.