Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Opgelost: Access database en MySQL

Anoniem
Paulus
14 antwoorden
 • Bedankt voor de hulp. Het werkt tocht niet helemaal zoals verwacht.
  De configuratie van MySQL geeft wat problemen.
  In het voorbeeld van Frans kpn je nog een domeinnaam invoeren. Onder Windows XP is dat niet mogelijk. Daar heb je alleen: server (localhost), user en database. Als ik bv http://www.domein.nl/localhost invoer als server, gaat het ook fout.

  Wat moet ik doen?
 • Ik vond een goed voorbeeld om de resultaten van een MySql database query op dezelfde pagina te laten zien op: http://www.weberdev.com/get_example-3905.html

  odbc werkt inmiddels ook, dus alles is ok.

  Dank voor d ehulp.
 • Hier staat precies wat je moet doen.
 • Je kan bij server het ip-adres van de mysql-server invullen. Probeer eerst eens via de commandline te verbinden met de server, dan weet je hoe je via myodbc moet connecten:

  C:\mysql>mysql -h 12.13.14.15 -u username -ppassword dbname

  Als je dat werkend krijgt, kun je host, user en password in je dsn gebruiken.

  Of anders bij host "www.domein.nl" invullen. localhost klopt niet, zo noem je de host alleen als je vanaf de server zelf werkt (met een script bijv.).
 • Ik begreep juist dat zowel je (asp-)script als je database op dezelfde server (jouw webhost) draaien. In dat geval moet je volgens mij localhost als servernaam kunnen gebruiken.
 • Ja klopt, vanuit de scripts gebruik je wel "localhost" als servernaam, maar niet "http://www.domein.nl/localhost", want daarmee bedoel je een virtuele map op je http-domein. Frans beschrijft hoe je je data vanaf je eigen bak uit een Access-database naar een mysql-server moet exporteren, en dat doe je dan naar een remote webserver.
 • Hoezo vertikt ie het? Kun je er wel via de commandprompt bij? Je moet dan wel zelf een mysql-client installeren op je eigen bak. Je krijgt dan wat gedetailleerder te zien wat er mis is:
  - Unknow MySQL server host
  - Access denied for user 'jantje'@'…'
 • dat klinkt eenvoudig, maar hoe maak ik een lokale client?
 • Die kun je op mysql.com downloaden, waar je ook de myodbc-driver hebt gedownload en laat trouwens maar zitten, want ik zie dat ik van de MySQL ODBC Configurator dezelfde foutmeldingen krijg als ik de datasource test en een verkeerde host of user invul.

  Hoe maak je nu precies je DSN? Dat hoort te zijn:

  - Configuratiescherm - systeembeheer - gegevensbronnen (ODBC)
  - Tabblad Systeem DSN
  - Klik op Toevoegen
  - Kies de MySQL ODBC 3.51 driver (als je die ged/l hebt, het is de recentste (goedgekeurde) versie: http://dev.mysql.com/downloads/connector/odbc/3.51.html)
  - Verzin een DSNaam, die kun je straks in Access kiezen als DSN
  - Vul bij host in: www.domein.nl of het ip-adres van de webserver waarop een MySQL-server draait waar je toegang tot hebt via:
  - Vul bij username de usernaam in die je van je provider hebt gekregen
  - Dito password-verhaal
  - Port 3306 moet verkeer naar buiten toestaan (wat in een niet specifiek dichtgetimmerde router gewoon kan)

  Welke foutmelding krijg je? Of lukt het hiermee? Handig, van die lui die zomaar een site verplaatsen en ervan uit gaan dat de webmaster wel ff het zaakje ombouwt van asp/access naar php/mysql :roll:
 • Hallo,

  ik had het exact zo gedaan en kreeg als foutmelding:

  Request returned with SQL error.
  In het diagnositics gedeelte stond: MySQL][ODBC 3.51 Driver]Host '80.100.230.120' is not allowed to connect to this MySQL server

  Via de webhost kan ik normaal bij deze database.
 • Dan heeft de admin van je provider denk ik geen toegangsrechten ingestelt en moet je hem ff mailen dat je via odbc bij je database wil (de helpdesk vertelde je immers dat dat kon). Hij maakt dan een grant (toegangspermissie) voor je, waarna je er wel bij zou moeten kunnen.
 • Heb ik gedaan. Nog geen reactie.

  Wat anders: het is me gelukt dezelfde database vanuit een php/html pagina te openen en resultaten in een tabel te plaatsen.
  Hoe krijg ik het nu voor elkaar om door de resultaten te bladeren? M.a.w. hoe 'ververs' ik de tabel die de waarden uit de database weergeeft als b.v. <? echo "$waarde"; ?>
 • Bedoel je iets als dit: http://www.freewebmasterhelp.com/tutorials/phpmysql/4
 • Nou niet helemaal. Deze website had ik ook al gevonden.
  Hier worden alle records (in de while loop) achtereenvolgens getoond. Wat ik wil dat elk record na een klik op een knop getoond wordt in dezelfde tabel.
  Ik hoor inmiddels dat in Dreamweaver je een display region moet maken, maar ik ben er nog niet achter hoe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.