Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Hotlinking...

Anoniem
boelieboelie
3 antwoorden
 • Nou zie ik regelmatig sites waar je niet kan hotlinken naar pagina's. Wel kan je die pagina's bekijken binnen de website, maar niet als je een bepaalde pagina opvraagt via de browser.

  Ik wil graag ook zoiets op me website, waardoor het alleen mogelijk is http://www.website.nl of http://www.website.nl/index.php op te vragen en http://www.website.nl/forum. Als men dan een andere pagina opvraagt bijv. http://www.website.nl/downloads.php, dan wil ik graag dat men wordt doorgelinkt naar de index-pagina.

  Volgens mij werkt dit via .htaccess, maar ik heb echt geen idee hoe. Iemand die mij kan helpen?


  Bij voorbaat dank,
  Razor DX
 • Ik vind het maar buitengewoon irritant als sites dit doen. Al zovaak gezien, dat je bijvoorbeeld iets wilt downloaden, dan de link naar die pagina volgt, om dan op de homepage uit te komen. En dat je je vervolgens de pleuris kunt zoeken naar de pagina die je moest hebben. Dit is de code die ik gebruik om hotlinken naar plaatjes tegen te gaan. Naar eigen inzicht om te bouwen.

  RewriteEngine on
  RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
  RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://weballey-en [NC]
  RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(\w*\.)?weballey.net [NC]
  RewriteRule .*\.(gif|jpg|zip|js)$ http://www.weballey.net
  esources/index.html [L,R]

  Een alternatief is via environment variables de referrer te checken in php, en dan desgewenst doorlinken naar de home page met een location header.
 • OK, maar hoe en waar moet ik dan aangeven dat wanneer de pagina downloads.php direct wordt opgevraagt via de browser dat je dan wordt doorgelinkt naar index.php?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord