Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

van html naar php

Anoniem
Moos
8 antwoorden
 • Hallo Allemaal, ik ben al een tijdje bezig met toepassingen in php zoals een tellertje, datum laatst gewijzigd, gebruik van includes en binnenkort ook koppeling met databases.
  Mijn huidige site is volledig in html en css geschreven, als ik deze om ga zetten naar een php site dan krijg ik problemen met links naar mijn sites, toch? Ik bedoel dat als er ergen op een andere site een link naar mijn site staat www.mijnsite.nl/index.htm en dat wordt nu index.php dan werkt die link dan toch niet meer? Is daar wat aan te doen?
  Moos
 • Je kan index.html met een metatags doorsturen naar index.php of als de PHP-parser ook html-files parsed, kan je daarin gewoon php gebruiken.
 • Of met mod_rewrite de requests naar html bestanden intern doorsluizen (lees: door apache laat aanpassen) naar de php variant. Voorwaarde is dan wel dat je van al je html bestanden een php-versie hebt en dat je mod_rewrite kan gebruiken op je server.
 • Je kunt de server ook zo in stellen, dat ie alle html bestanden als php behandelt.
 • ok dus je kan er wel wat aan doen, ik heb wel een beetje een idee waar jullie het over hebben maar snap er nog nix van.
  Dus dJeedJee, Annie en Gerben graag iets meer uitleg als dat kan.
  Wel allemaal bedankt voor deze eerste duwtjes.
 • Het eenvoudigst is gewoon om een eigen 404 foutpagina te maken op je server, de bezoekers daar te melden dat de pagina niet meer bestaat en hen te verwijzen naar je homepage.

  Plaats daarvoor een bestand genaamd .htaccess aan op je server (in de root) en plaats de volgende tekst daarin:
  [code:1:4a0ea106cd]ErrorDocument 404 /error404.html[/code:1:4a0ea106cd]

  Het bestand /error404.html zal dan telkens worden getoond wanneer een niet bestaande link wordt aangeroepen.

  De optie die Gerben noemt, is eigenlijk even eenvoudig. Plaats daarvoor de volgende regel in een .htaccess bestand:
  [code:1:4a0ea106cd]AddType application/x-httpd-php .html[/code:1:4a0ea106cd]

  Maar persoonlijk vind ik de 404 oplossing beter passen.
 • Het netste is om een 301 'moved permanently'-foutcode te versturen. Zo weten bv zoekspiders ook dat het bestand niet meer bestaat. Vraag me alleen niet hoe je dat in apache toepast ;)
 • [quote:fb07ccdcf8="webspider"]Het netste is om een 301 'moved permanently'-foutcode te versturen. Zo weten bv zoekspiders ook dat het bestand niet meer bestaat. Vraag me alleen niet hoe je dat in apache toepast ;)[/quote:fb07ccdcf8]
  Kan met mod_rewrite zoals ik in mijn eerste post vermeldde. Wordt dan iets als:
  [code:1:fb07ccdcf8]
  RewriteEngine on
  RewriteRule index\.html index.php [R=301,L]
  [/code:1:fb07ccdcf8]
  Of als je alle .html bestanden wil redirecten:
  [code:1:fb07ccdcf8]
  RewriteEngine on
  RewriteRule (.*)\.html $1.php [R=301,L]
  [/code:1:fb07ccdcf8]
  p.s. niet getest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord