Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Veel mails versturen als BCC via mail()-functie PHP?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • hallo!
  ik verstuur voor een site periodiek een nieuwsbrief naar mensen die zich hebben aangemeld daarvoor. dat doe ik nu via mijn desktop-mailapplicatie, als BCC, zodat iedereen de mail ontvangt maar er geen mailadressen openbaar worden.

  nu wil ik dit principe integreren in de site, zodat ik met PHP de nieuwsbrief kan versturen. maar kan dat ook volgens hetzelfde principe? dus dat ik alle mailadressen als BCC in de mail()-functie toevoeg? Of zitten er beperkingen aan het aantal mailadressen dat je op die manier kunt toevoegen, of krijgt de webserver problemen met het verwerken van veel aantallen?

  heeft iemand ervaring hiermee? alvast bedankt!
 • Verplaatst van "Programmeren" naar "Webprogrammeren & scripting".

  Wat ik zou doen is een beperkt aantal adressen in de bcc zetten (een stuk of 10) en dan een loopje maakje die je door alle adressen heenloopt net zo lang tot er geen meer zijn.
 • dank voor je antwoord, aan een loop had ik nog niet gedacht. werkt zoiets ook als je bv. 5000 mails in 1 keer wilt versturen (met 10 mails per loop, dus 500 aanroepen naar de mail()-functie)? of vindt de webserver/het mailverwerkingsprogramma op de server dat niet leuk?

  (p.s. in verkeerde thread geplaatst, waarvoor excuses)
 • ik zal me eerder zorgen maken dat je niet als spammer word gezien (is bij ons op school ook gebeurt, elke week krijgen leerlingen een roosters thuis gestuurd, nu komen de e-mails niet meer door bij hotmail.) daar zal ik ook even naar kijken als ik jou was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.