Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHP5 werkt niet via virtual directory onder IIS

Anoniem
Amorax
6 antwoorden
 • Mijn WinXP IIS is zo geconfigureerd dat ie de CGI versie van PHP5 (php-cgi.exe) gebruikt.
  Wanneer een .php bestand in een subdirectory onder /inetpub.wwwroot staat opent de pagina netjes en wordt het script uitgevoerd. Zo werkt phpmyadmin prima, evenals eigen scripts.

  Maar als ik gebruik maak van een Virtual directory (dus het .php bestand staat niet in /inetpub/wwwroot) dan krijg ik een 404 File not found error.

  Voor .html en andere bestanden werkt het gebruik van een Virtual directory wel goed. Het gaat enkel bij php mis.

  Iemand een idee wat er mis gaat?
 • Je moet de virtual directory zo configureren dat php-bestanden uitgevoerd mogen worden. Ga hiervoor naar de properties van je virtual directory. Klik in het tabblad 'virtual directory' op 'create'. Klik daarna op 'configuration' en kijk of .php in de lijst staat. Zo niet voeg deze dan toe zoals die in de properties van de bovenliggende website is toegevoegd. Zo zou het moeten werken.
 • .php komt al in de lijst voor. Daar ligt het probleem dus niet.

  Php werkt ook goed zolang het maar om bestanden gaat die in wwwroot (of een subdirectory ervan staan) maar dus niet middels Virtual directory.
 • Heb je al geprobeerd om bij de properties van de virtual directory de execute permissions op 'scripts and executables' te zetten?
 • Ja, heb ik ook al geprobeerd maar dan werkt het nog niet. :(


  NB: Maar als daar het probleem had gelegen dan zouden de php pagina's toch ook niet moeten verschijnen als de bestanden onder wwwroot vallen?
 • [quote:3173bfafe9="Amorax"]NB: Maar als daar het probleem had gelegen dan zouden de php pagina's toch ook niet moeten verschijnen als de bestanden onder wwwroot vallen?[/quote:3173bfafe9]
  Dat hoeft niet. Voor een virtual directory gebruik je eigen properties, die kunnen afwijken van de properties van de (root) website. Weet je zeker dat je de properties van de virtual directory en niet die van de bovenliggende website hebt bekeken? Zijn er verschillen tussen de application settings van de root website en van de virtual directory?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.