Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Printen vanuit een webpagina

Anoniem
Buur
6 antwoorden
 • Ik probeer vanuit een webpagina, nadat mensen hun naam hebben ingevoerd, een label af te drukken met een printer die aan de pc is aangesloten (niet aan de webserver). Dat kan natuurlijk heel gemakkelijk met window.print(), maar dan krijg ik een hoop onzin erbij. Op de afdruk staat rechtsbovenin de URL en onderin het paginanummer en de datum. Dat verzint de browser er gewoon bij. Kan dat ook zonder?

  Ik zou ook best een PDF kunnen genereren, maar die moet dan eerst geopend worden in een PDF viewer voordat ik die kan afdrukken. Ik wil niet een ander programma nodig hebben dan de browser om het ding af te drukken. Is dat dan mogelijk zonder die extra footer en header?

  Alvast bedankt. Groeten van Buur.
 • Mmmm…
  File > Print Preview > Page Setup > Margins & Header/Footer
  en vervolgens de Header en Footer op -blank- zetten helpt al een hoop, kom ik nu ineens achter :oops:

  Maar kan het ook anders? Kun je ook op een andere manier header- en footerloos vanuit de browser printen zonder instellingen van de browser aan te passen? Of heeft dit niets met de browser, maar met de printerdriver te maken?
 • De enige mogelijkheid die ik ken, is via een ActiveX object. Details ken ik niet, maar via google moet wel meer informatie zijn te vinden.
 • [quote:6886c9999c="Buur"]
  Maar kan het ook anders? Kun je ook op een andere manier header- en footerloos vanuit de browser printen zonder instellingen van de browser aan te passen? Of heeft dit niets met de browser, maar met de printerdriver te maken?[/quote:6886c9999c]
  Nee. Dit zijn inderdaad printer instellingen. En daar kun je van een site niet aan, gelukkig ;)
 • [quote:4b05059d70="meneer_ed"][quote:4b05059d70="Buur"]
  Maar kan het ook anders? Kun je ook op een andere manier header- en footerloos vanuit de browser printen zonder instellingen van de browser aan te passen? Of heeft dit niets met de browser, maar met de printerdriver te maken?[/quote:4b05059d70]
  Nee. Dit zijn inderdaad printer instellingen. En daar kun je van een site niet aan, gelukkig ;)[/quote:4b05059d70]
  Uh, nee hoor, dit zijn geen printerinstellingen, maar printinstellingen. Een subtiel verschil ;)
  Maw: dit is een optie van de browser. En zoals gezegd kan je via ActiveX dit in IE nog wel 'aansturen'. Maar optimaal is dat natuurlijk niet.
 • [quote:8686553466="Annie"]
  Uh, nee hoor, dit zijn geen printerinstellingen, maar printinstellingen. Een subtiel verschil ;) [/quote:8686553466]
  Als we dan toch de liefde gaan bedrijven met mieren ;): het zijn pagina-instellingen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.