Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

tekst in layer niet selecteerbaar

Anoniem
h4xX0r
14 antwoorden
 • Is er een mogelijkheid om tekst in layers niet selecteerbaar te maken?
 • weet niemand dit?
 • [quote:bcdd4e003d="bokka"]weet niemand dit?[/quote:bcdd4e003d]Vast wel, maar niet iedereen zit hier dagelijks. Geduld is een schone zaak….
 • ja daar heb je gelijk in
 • je zou je eens kunnen verdiepen in de "onselect" eventhandler :)
 • onselect() is natuurlijk een optie maar zal alleen werken als JavaScript is ingeschakeld. Aangezien je vraag vrij beknopt is zal ik naar de reden moeten raden, maar als de reden is dat je de content van je website wilt beschermen tegen kopiëren dan zal je helaas bedrogen uitkomen, dat is namelijk simpelweg niet mogelijk.

  - Bas
 • [quote:0c46677317="BasHamar"]onselect() is natuurlijk een optie maar zal alleen werken als JavaScript is ingeschakeld. Aangezien je vraag vrij beknopt is zal ik naar de reden moeten raden, maar als de reden is dat je de content van je website wilt beschermen tegen kopiëren dan zal je helaas bedrogen uitkomen, dat is namelijk simpelweg niet mogelijk.

  - Bas[/quote:0c46677317]

  nee ik werk op de volgende manier:

  ik heb een website waar een jpg op staat. bovenop de jpg staan layers die dynamische tekst bevatten aan de hand van een waarde in de url (.asp?taal=eng). Op de delen waar sommige teksten komen te staan moeten ook knoppen aanwezig zijn… ik kan echter niet op de jpg buttons plaatsen, omdat dan de selecteerbare bovenop de buttons staan, waardoor ik niet op de button kan klikken
 • of is dit ook mogelijk misgien met css van de dynamische tekst een button te maken door bijv (net als in flash) een bepaalde hit aan te geven?
 • Heb je het nu over een image map of over 3 lagen divs met daarin een plaatje, daarboven knoppen en dáár weer boven tekst?

  - Bas
 • [quote:9b0b66397d="BasHamar"]Heb je het nu over een image map of over 3 lagen divs met daarin een plaatje, daarboven knoppen en dáár weer boven tekst?

  - Bas[/quote:9b0b66397d]

  nee ik heb in een asp pagina onderop een jpg, daarboven de tekst in een div layer…. Nu heb ik geprobeert om op de jpg buttons te maken met usemap(op de jpg, maar onder de layers), maar als ik dan over zo'n knop ga, dan selecteer ik de tekst en niet de button
 • Ja, ok, ik denk dat ik het begrijp. Wat je zou kunnen proberen is om de bovenste div een onclick-event te geven die de hele event doorgeeft aan de onderliggende laag (het plaatje). Ik heb niet genoeg kennis van JavaScript om te kunnen zeggen of dat lastig is of niet…

  - Bas
 • oke dan ga ik me wat meer verdiepen in java… bedankt iig :wink:
 • [quote:771230d8e8="bokka"]oke dan ga ik me wat meer verdiepen in java… [/quote:771230d8e8]AAAAAAAAARGH! [size=9:771230d8e8](Zie mijn onderschrift..)[/size:771230d8e8][quote:771230d8e8="bokka"]bedankt iig :wink:[/quote:771230d8e8]Np. :)

  - Bas
 • [quote:56e758baec="BasHamar"]AAAAAAAAARGH![/quote:56e758baec]


  [size=24:56e758baec]AAAAAARGGHH!!!!!![/size:56e758baec]


  [size=9:56e758baec]/me denkt met weemoed terug aan het "noem javascript geen java front"….[/size:56e758baec]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord