Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

JavaScript voor resolutie 800x600

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Omdat ik de gebruikers van schermresolutie 800x600 ook een mooie website gun heb ik een JavaScript aan mijn pagina toegevoegd dat ervoor zorgt dat indien er met 800x600 gekeken wordt de gebruiker wordt doorgestuurd naar een geschiktere pagina.
  Nu, van dit systeem begin ik eigenljk een beetje te balen omdat ik dan bij elke verandering steeds twee pagina's moet aanpassen, terwijl het enige verschil tussen de resolutie-versies is dat de lettergrootte van 15px naar 12px wordt teruggebracht.
  Daarom vroeg ik mij af of er niet een JavaScript te maken is dat ervoor zorgt dat afhankelijk van de resolutie slechts de lettergrootte wordt aangepast zonder dat er naar een andere pagina verwezen wordt. De lettergrootte bepaal ik nu per pagina in de head van het document met StyleSheets. Daarom zou het mooi zijn als ik bijvoorbeeld in plaats van "15px" er een variabele kwijt kan die dan m.b.v. een JavaScript op de juiste grootte wordt gebracht. Maar ja, dan krijg je dus eigenlijk JavaSript binnen StyleSheets, en ik weet eigenlijk niet of dat wel kan.
 • Nee. CSS is css. Maar je kan wel d.m.v. van css je stylesheet wisselen.
  Kijk hier bijvoorbeeld even, dit vindt ik een erg leuk voorbeeld:
  Stylesheet switcher (JS)

  Anders kan je ook nog javascript direct bij het detecteren van de resolutie, de stylesheet laten kiezen:

  Linkje

  succes
 • Als ik het goed begrijp heeft jouw tekst dus eigenlijk een grootte die relatief is aan de breedte van de pagina? Waarom geef je dan ook niet met CSS een relatieve grootte aan de tekst?

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.