Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Simpel CMS systeem? wie kan mij wat aanraden

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik ben bezig met mijn website, nu zoek ik een simpel (lees: alleen toevoegen/bewerken/verwijderen van pagina's via een back-end) CMS met een WYSIWYG editor en natuurlijk op MYSQL/PHP.(ben nog niet zo ver met php dat ik er zelf 1 kan schrijven.).

  Wie kan mij een cms aanraden? het hoeft dus niet overvol te zijn zoals joomla/mambo etc. gewoon lekker simpel. :) . het moet wel met een WYISWYG editor, omdat vrienden die niet zo thuis zijn met html er ook mee moet kunnen werken.

  Verder moet het een simple frontend bevatten, van waar uit ik het kan intregeren (dus een voorbeeld stijl, zodat ik hem kan intregeren in de bestaande lay-out)

  Dus wie heeft er goede ervaringen en kan mij wat aan raden. En nee geen joomla/mambo-achtig iets. (is te druk, werkt niet fijn vind ik)
 • Kijk eens naar wordpress. http://www.wordpress.org/
 • Wordpress is ook gebouwd vanuit de gedachte het basic te houden, bijv. met 'famous five minute install' Op de Codex is over elk issue wel wat geschreven (bekijk daarom ook reeds vóór het installeren eerst even codex). Als je opties mist, dan kun je php-scriptjes zoeken in de vorm van plugins (geen php-kennis nodig, maar soms heeft een script Engelstalige output die je in de meeste gevallen vrij eenvoudig in het Nederlands kunt omzetten met alleen HTML-kennis).

  Zie ook www.opensourcecms.com om cms-software te testen.
 • Heb naar wordpress gekeken, (ook geinstaleerd op mijn computer om even alles goed te bekijken) maar het is toch niet bepaald wat ik zoek. (ik zit op dit moment een beetje 'klem' )

  p.s. ik had al op www.opensourcecms.com gekeken voordat ik dit topic aanmaakte, maar ik zag na 15 keer bekijken (dus uitgebreid bekijken) nog steeds niet wat ik zocht.

  ik zal het even op een rijtje zetten.

  1) lekker simpel.
  2) WYSIWYG editor (in uiterste nood ook editor die werkt met BB-tags maar dan wel met een previeuw functie)
  3) dit zal wel het lastigeste zijn. een manier om met catagorieën te werken, een pagina aan een catagorie toewijzen, die catagorie heeft dan een eigen menu. (er zullen ongeveer 6/7 catagorieën zijn, met gemiddeld 10 pagina's elk.)

  waar heb ik al naar gekeken.
  1) mambo
  2) joomla
  3) wordpress

  ben op dit moment drukt bezig met het bekijken van PHP website, die trekt mij ook wel aan. ik ga eens kijken of die goed te configureren is.

  als je nog een cms weet met goeie ervaringen van jezelf/ anderen. als het simpel kan ben ik tevreden :)
 • Heb wat vraagjes.. Voor wie moet het simpel zijn of is de simpelheid het allerbelangrijkst?
  In WP is er verschil tussen Pages (pagina's: vooral statische content) en posts (berichten die in een tijdlijn zitten). Als je een bericht aanmaakt, dan kun je kiezen tot welke categorie het moet behoren. Als je een template voor die categorie hebt, dan kun je voor die categorie een eigen layout (met eigen menu) aanmaken.
  http://codex.wordpress.org/Theme_Development#Query-based_Templates

  Voor het aanmaken van een Page kies je rechtstreeks de template die je erbij vindt passen. Als je elke 'groep' een eigen template geeft met eigen menu, dan kun je ook daar met een soort categorieën werken.
  http://codex.wordpress.org/Pages#Page_Templates

  Ligt er dan een beetje aan of je Pages, posts of allebei gaat gebruiken. Of snap ik het verkeerd en wil je ook in het admin panel dat bijv. de andere categorieën niet zichtbaar zijn voor een bepaalde groep redacteuren?
 • Ik zeg het een beetje verkeerd denk ik zo.

  Het moet voornamelijk simpel zijn voor diegene die de pagina's gaan invullen, omdat zei weinig html kennis hebben.

  ik ga op dit moment alleen nog met statische pagina's werken, waarschijnlijk over een tijdje wel met nieuwsberichten (dus posts).

  ik had dus net over dat idee van catagoriën voor statische pagina's heen gekeken in wordpress (is mij dus niet op gevallen) zoiets zoek ik inprinciepe. en op het gebied van bepaalde menu's niet zichtbaar zijn voor bepaalde redacteuren, als het kan mag graag, maar het hoeft niet. ik zeg dan wel aan welke dingen ze wel mogen zitten, en welke niet.
 • Simpel CMS-je? Zie www.cmsimple.dk . Daar is zelfs geen mysql voor nodig. Heb ik mijn website-je ook mee gemaakt.
 • [quote:34b08f0bff="MrLeeJohn"]Simpel CMS-je? Zie www.cmsimple.dk . Daar is zelfs geen mysql voor nodig. Heb ik mijn website-je ook mee gemaakt.[/quote:34b08f0bff] ik wil het juist met mysql omdat het met losse bestanden onoverzichtelijk wordt als je redelijk wat pagina's moet beheren.. ;).

  (ik werk op dit moment ook nog met een cms systeem dat met losse bestanden werkt, maar daar wil ik van af omdat het nu al onoverzichtelijk is.)
 • Ok, maar je zei een simpel cms. Simpeler kan niet. En nog mooi ook. Maar voor meer dan 2000 pagina's (zonder losse bestanden hoor; is nie voor niks een cms) wordt cmsimple afgeraden. Hoewel je per subonderdeel een aparte cmsimple-instance kunt gebruiken (al dan niet met hetzelfde thema) met een andere author.

  Maar met mysql heb je wel veel meer goede keus.
 • waarom is mambo dan niet geschikt volgens jou? Gebruik het zelf ook. je maakt een gebruiker aan en die gebruiker kan dan gewoon op de site inloggen en op dezelfde wijze zoals je hier een bericht toevoegd een bericht toevoegen. Geen html kennis voor nodig bij mijn weten.
 • euhm je horot eigenlijk nie te kicken

  2) ik leg net de laatste hand aan de basisfunctionaliteit van mijn eigen cms..

  (mambo is te zwaar voor mij, er zitten teveel dingen in die ik niet gebruik etc.)
 • wat bedoel je met die eerste zin? Post was niet verkeed bedoelt hoor. 8)
 • [quote:e9936b988b="roijackers"]wat bedoel je met die eerste zin? Post was niet verkeed bedoelt hoor. 8)[/quote:e9936b988b] je hebt een topic van 2 weken oud 'omhoog' gekicked, ik begrijp dat het niet verkeerd bedoelt was, maar meestal wordt dat niet gewaardeerd
 • sorry niet echt op de datum gelet aangezien hij al vrij hoog vooraan stond. zal er voortaan beter op letten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord