Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

javascript verbergen voor de buitenwereld

Anoniem
Annie
4 antwoorden
 • Hoi,
  stel ik heb hele mooie javascrips gemaakt, waar geld mee te verdienen valt. Nu wil ik ze wel op internet zetten, om op een site te laten zien, maar niet vrijgeven. Hoe kan ik de code dan verbergen? Puur alleen in een file stoppen is niet voldoende omdat deze ook binnen te halen is.

  Bij voorbaat dank.

  Groeten,

  ErX.
 • ik denk niet dat dat gaat.
  Lees deze discussie maar eens (niet het gedeelte over passwords)
 • Je kan de code obfuscaten, zodat deze vrijwel onbruikbaar/onleesbaar wordt voor anderen. Maar dat is geen waterdichte methode. De code is immers nog steeds downloadbaar.

  Er bestaan ook technieken om "live" (push ipv pull) javascript te "injecteren" in een pagina. Google is daar flink mee aan het experimenteren. Ik ben even de exacte term kwijt die er aan is gegeven (ik dacht Comet en een snelle zoekactie lijkt dat ook te bevestigen).
  Dit verkeer is natuurlijk ook te sniffen, maar als er ook een serverside techniek nodig is voor het genereren van de javascript, dan is het al een stuk minder interessant om dit te gaan uitpluizen.

  Even uit nieuwsgierigheid: hoe speciaal is jouw javascript? Met andere woorden: aan wat voor functionaliteiten moet ik dan denken?
  En wat voor businessmodel heb je voor ogen? (doelgroep, pricing, hoe ga je leveren, etc.)
 • Hoi,

  bedankt voor je reactie, maar zou je de term "obfuscaten" even uit willen leggen.

  De javascripts die ik graag verborgen houd, zijn een onderdeel van een Ajax-applicatie. Doelgroep kleine bedrijven die geen geld hebben voor dure office-achtige systemen. Maar verder zeg ik niets :-p

  Groetjes,

  ErX.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.