Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

redirect

Anoniem
None
4 antwoorden
 • hallo,

  hoe kan ik een redirect maken die automatisch doorlinkt naar een subpagina.

  Voorbeeld: ik heb domein ABC.com. Door het CMS (Mambo) die ik gebruik, hebben alle paginas lange en moeilijke adressen (zoals http://www.abc.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=3&lang=nl)

  Ik wil gebruikers de mogelijkheid geven om www.ABC.com/support in te typen in hun adresbalk, waarna ze automatisch doorgeleid worden naar die pagina binnen ABC.com

  Kan dat met een simpel scriptje in de home directory?

  Bedankt.

  Herbert
 • Kijk eens naar ModRewrite van Apache. 'Nadeel' van deze techniek is dat wanneer je pagina/URL wijzigt, dat je dan ook je htaccess file moet bijwerken.

  Bijvoorbeeld Wordpress maakt dit makkelijker door zelf de rules te genereren, zodat je deze alleen nog maar in je htaccess file hoeft te plaatsen.

  Eventuele andere oplossingen zijn:
  - Maakt de betreffende directory fysiek aan op je server en plaats daarin een index.php die met header("Location: URL";); de doorverwijzing doet.
  - Zorg dat je index.php de URL uitleest en wanneer een match wordt gevonden met een 'virtuele' directory, laat 'm dan redirecten (hiervoor is de optie MultiViews nodig als ik me niet vergis).

  Maar die vind ik persoonlijk minder elegant.
 • Je zou zelfs nog met .htaccess een 404-Not-Found-pagina kunnen gebruiken icm wat Annie suggereert. Daarin stop je een array met als key de "opgevraagde locatie" en de waarde dan de werkelijke locatie waarna je met headers kunt doorverwijzen naar het juiste adres.

  Zie ook een ander onderwerp hierover hier op het forum.

  Overigens kan je WordPress ook zo instellen dat hij automatisch alles aanpast zonder tussenkomst van de beheerder/gebruiker. ;)

  - Bas

  [b:b89e2378d3]Edit:[/b:b89e2378d3] Zie ook For Advanced Users (pagina 4) van mod_rewrite: A Beginner's Guide to URL Rewriting waar ze uitleggen hoe je dit met .htaccess en PHP helemaal kan automatiseren.
 • Er zijn wel mods voor Mambo te krijgen (of zit er standaard in?) om friendly URLs te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord