Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[Javascript] MP3 Player op achtergrond/onzichtbaar in popup

Anoniem
Stijn.
9 antwoorden
 • Hoi !

  Ik ben op zoek naar een script voor een mp3 player die automatisch start en opent in popup op de achtergrond.
  Ik heb al wat gegoogled en geprobeert van 3 scripts 1 te maken (Popup Mp3 player en Background script) maar alle pogingen leiding tot niets, er gebeurt namelijk niets ;)

  Freek

  PS: weet niet of dit wel toegestaan is om te vragen ?
 • Oh Btw dit is het script, helemaal vergeten te posten.. ugh..:

  Head:
  [code:1:54bfba071a]

  <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
  <!– Test Versie C!T –>

  <!– Begin
  function popUp(URL) {
  day = new Date();
  id = day.getTime();
  eval("page" + id + " = window.open(URL, '" + id + "', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=400,height=100,left = 312,top = 334');");
  }
  // Einde –>
  </script> [/code:1:54bfba071a]

  Body
  [code:1:54bfba071a] <BODY onLoad="javascript:popUp('http://www.mardesha-arabians.nl/muziek.MP3')">[/code:1:54bfba071a]

  Dank
 • achtergrondmuziek is irritant.

  Maar goed, dit kun je het beste doen via een flash-bestandje dat als MP3-speler dienst doet, omdat je er anders op vertrouwt dat de gebruiker een plugin heeft die MP3-muziek kan afspelen. Nu vertrouw je dan weer op een flash-plugin, maar die zijn iets meer wijdverspreid.

  een snelle google leverde FLAM player op, misschien is dat wat.
 • Daarom in een popup, kun je hem wegklikken als je het niet wil ;)
 • dat is juist irritant.

  Als ik op een website kom wil ik muziek aanzetten als ik het wél wil, niet uitzetten als ik het níet wil. Want als ik het uit moet zetten is het al begonnen.
 • Dat soort mensen heeft volgens mij allang een popup blocker dus een geluk bij een ongeluk ;)
  En dat flash ding.. hmm.. weet niet
 • [quote:73d1ac1a60="THE_GAME_MEN!"]Dat soort mensen heeft volgens mij allang een popup blocker dus een geluk bij een ongeluk ;)[/quote:73d1ac1a60]
  Dat zal je nog vies tegenvallen :)
 • Ik zou een popunder afraden en zelfstartende muziek ook. Ik raad dan ook af om te zoeken op 'javascript popunder' en 'flash music player tutorial'.

  Stijn en ik zijn niet de enigen die zelfstartende muziek irritant vinden, het is algemeen bekend dat mensen niet gecharmeerd zijn van zelfstartende muziek. De één omdat-ie zelf wel uitmaakt of er geluid uit de speakers komt, de ander omdat surfen dan trager gaat. Zoek eens op 'webdesign mistakes music' en kijk eens hoe vaak zelfstartende muziek op de irritatielijst top 10 staat. Zoek gelijk ook eens hoe vaak popups of popunders (evt. met verbindingsstreep) in de irritatielijst top 10 staat.

  Je zou wel mensen de mogelijkheid kunnen geven de muziek [i:4ba48fe6f9]aan[/i:4ba48fe6f9] te zetten, zoals al is voorgesteld. Muziek maakt een site wél leuker als de bezoeker zélf de muziek mag aanzetten en kiezen.
 • Hoi,

  Ik was vergeten te vertellen dat dit voor de site van mn oom is en ik heb hem dit ook al verteld maar hij wilt perse muziek..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.