Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Access database online ??

Anoniem
Annie
3 antwoorden
 • De vereniging waar ik lid van ben houdt de ledenadministratie bij in een Access bestand. Het zou handig zijn als deze database via een beveiligde verbinding (achter inlogcode) op internet beschikbaar zou zijn. Ik denk daarbij aan een situatie waar de database er precies uitziet zoals op een lokale computer. Ook zouden mutaties mogelijk moeten zijn, welke moeten kunnen opgeslagen.

  Weet iemand hoe ik dit (eventueel met open source software) kan maken?

  We hebben een webdomein met de mogelijkheid van het aanmaken van een database op de server. Ook kan ik een beveiligd subdomein aanmaken.

  Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt.
 • Access ontsluiten kan op verschillende manieren. De uiteindelijke keuze zal daarbij sterk afhangen van de mogelijkheden die de hoster biedt en de aanwezige kennis.

  Een belangrijke vraag is dan natuurlijk wel of het offline beheren van de database nog steeds mogelijk moet zijn. In dat geval moeten beide databases worden gerepliceerd en moet daar natuurlijk ook nog over worden nagedacht.

  Zomaar wat ideeen in willekeurige volgorde:
  1. Access als database ontsluiten via web front-end in ASP (vbscript).
  2. Access als database ontsluiten via web front-end in PHP.
  3. Access data overzetten in andere database (MS SQL Server, MySQL, iets anders) en deze ontsluiten via een web front-end.
  4. Access front-end via ODBC koppelen aan database op server.

  Opties 1 en 2 bieden veel mogelijkheden voor afscherming, maar hebben als 'nadeel' dat je functionaliteiten uit Access (invoerschermen, rapportages) moet gaan nabouwen.
  Optie 3 heeft als voordeel dat je database hebt die wat beter bestand is tegen multi-user gebruik. Alhoewel ik niet verwacht dat je tegen de limieten van Access aan zal lopen bij een ledenadministratie.
  Optie 4 weet ik niet of je die voldoende kan afschermen. Voor zover ik weet kan je wel een wachtwoord meegeven via ODBC, maar het fijne weet ik daar niet van. Het voordeel van deze optie is dat de functionaliteit van Access niet hoeft na te bouwen.
 • Bedankt voor je reactie.
  Een hoop mogelijkheden. Je schrijft dat veel afhankelijk is van de aanwezige kennis. Ik ben nog een beginner met PHP. Dus er is niet zoveel kennis aanwezig hierover bij mij.

  Waar kan ik op internet leren hoe ik zo'n front-end maak. Bestaat er niet zoiets als Joomla voor deze oplossing?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.