Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

webbased tekenen

Anoniem
teacher
4 antwoorden
  • Ik wil een (eenvoudig) webbased tekenen pakket programmeren. Maar nu is de vraag hoe ik dit kan doen. Ik heb weleens gehoord van Java (www.java.com) en ActiveX maar waarin kan ik dat programmeren? Of kan het ook gewoon via C#?

    Zelf heb ik in ASP.net (C#) en C# Window Applications ervaring. Waarin kun je het beste programmeren wil je een webbased tekenpakketje maken? En eventueel zijn er ook boeken?
  • In beide genoemde technieken moet wel eea mogelijk zijn. Daarnaast kan je ook nog denken aan Flash. Maar gezien je ervaring in c# lijkt me .NET dat de meest logische keuze.

    Wil je meer compatibiliteit in browsers en/of OS-onafhankelijkheid, dan is Java een betere keuze.

    Heb je al eens gezocht op c# activex?
  • Bedankt voor de informatie. Zo heb ik tenminste een punt waar ik naar kan zoeken. Ik denk dat ik voor Java of Activex kies. Maar waarin kun je eigenlijk Java programmeren?
  • In principe kan je met een texteditor en een commandline compiler aan de slag. Maar net als bij c# is het makkelijker om een goede IDE te gebruiken. Op mijn werk wordt Eclipse (=gratis) gebruikt, maar er zijn nog verschillende andere (commerciële) IDE's te vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.