Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

res-protocol onbruikbaar in IE 7 ?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Situatie :

  Ik heb een (automatisch gegenereerde) HTML-pagina waar ik enkele elementen (een stylesheet, wat scripts, plaatjes en flash-dingetjes) met behulp van res://-protocol uit een (eigen) programma haal.

  Dat loopt perfect in IE 6 op andere pc's en in Firefox 2.0 als ik daar mbv een extensie de IE-renderer laat kiezen ('IE tab').
  Echter in IE 7 krijg ik geen enkel van die resources meer te zien.

  Systeem :
  Windows XP sp 2

  Zijn er 'beveiligingen' in IE 7 die dit verhinderen ?

  Kan ik die uitschakelen zonder de gebruiker te vragen dit te doen ? Ik wil namelijk niet de beveiliging uitschakelen als de gebruiker dat voor zijn 'gewone' gebruik wel nodig heeft.

  Is er überhaupt ergens een overzicht van alle nieuwe 'features' van IE 7 waar je bij web-pagina's en scripts rekening mee moet houden ?
 • Beetje raar om mezelf antwoord te geven, maar het zij zo.

  De volgende links bevatten waarschijnlijk de meest relevante info :
  activating activeX

  'allow restricted protocols'

  'feature zone elevation'

  Vooral het feit dat men aangeeft dat applicaties die hun eigen WebBrowser-object hosten van minder restricties last hebben lijkt te kloppen met mijn ervaring (het losse html-bestand vs de variant in de applicatie zelf).
 • Is het niet makkelijker om die resource uri's te vermijden? Want, wat ik eruit opmaak is dat je daarmee (alleen in internet explorer) een statische resource uit een bestand haalt en dat vervolgens weer te geven… etc. (correct me if I'm wrong). Je kunt er toch ook losse bestanden van maken?

  Of probeer je vanaf een webpagina om een lokale resource te benaderen? Dat levert beveiligingsproblemen op.
 • Ik pak alles waar mogelijk in een enkel bestand, omdat het de installatie zo goed als 'idiot proof' maakt (gewoon exe ergens zetten en het werkt). Bovendien weet ik bij een update zeker dat alle gewenste bestanden vervangen zijn en er geen wordt overgeslagen.

  Overigens moet ik de flash-bestanden nu al in een tijdelijke/locale map dumpen voor ze werken, dus ik kan op die manier het programma zichzelf laten uitpakken.

  Een ander alternatief is om niet IE zelf maar een tweede webbrowser-component te gebruiken. De enige reden om IE te gebruiken is omdat het dan makkelijk is om de pagina in kwestie echt het volledige scherm te laten gebruiken.

  Ik gebruik geen web-pagina die bestanden van de client opent, dus daar zou het probleem niet (mogen) zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.