Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Inhoud laden zoal met frames (nieuweling in PHP)

Anoniem
Buur
7 antwoorden
 • Ik ben nieuw met php, maar ik denk dat het een goede toepassing kan zijn voor mijn website die ik aan het maken ben.

  Ik heb een website gemaakt met div's, een header,menu,footer en inhoud.

  Is het mogelijk om, net zoals je met frames kunt , de inhoud die bij een keuzeoptie uit het menu te laten verschijnen in de inhoud div?
  Of moet ik toch gaan knippen & plakken en nieuwe pagina;s maken?

  Zouden jullie mij hierbij kunnen helpen? Hebben jullie nog een tip hoe ik het beste & snelst php kan leren en onder de knie kan krijgen? Is er een erg goed, duidelijk boek over?

  Alvast bedankt.
 • Je kan meerdere pagina's maken waarbij je met include/require[/] de 'vaste' onderdelen (bijv menu, header, footer) toevoegt.

  Bijvoorbeeld:
  [code:1:484d78a3a8]
  <?php
  require("header.html");
  require("menu.html");
  ?>
  <p>content voor deze pagina</p>
  <p>content voor deze pagina</p>
  <?php
  require("footer.html");
  ?>
  [/code:1:484d78a3a8]

  Zo heb je het voordeel dat je wijzigingen in de vaste onderdelen maar op 1 plek hoeft door te voeren.

  Werken vanuit 1 script kan ook. Je geeft dan de in te voegen content mee in de querystring, bijvoorbeeld: showpage.php?p=contact.html.
  Voorbeelden van zo'n uitwerking zijn er voldoende te vinden op internet en/of dit forum.

  Vragen over php-boeken en sites zijn ook al meerdere malen gesteld op dit forum. Dus via de zoekfunctie moet je wel goede tips kunnen terugvinden.

  Succes met coden :)
 • Ik raad je af een boek te lezen. Het werkt (volgens mij) het makkelijkste om veel tutorials door te nemen, en iedere keer dat je een functie oid niet snapt, even php.net te bezoeken. PHP is simpelweg de logistiek ervan doorhebben, dat is de hoofdzaak, en daarnaast de basisfuncties ervan kennen.

  succes!
 • [quote:622758161b="carlobernardini"]Ik raad je af een boek te lezen. Het werkt (volgens mij) het makkelijkste om veel tutorials door te nemen, en iedere keer dat je een functie oid niet snapt, even php.net te bezoeken.[/quote:622758161b]Dat vind ik een erg kwalijke tip. Juist op deze manier krijg je dat mensen maar wat aanrommelen en het groter geheel niet snappen.

  Ik zie niet in waarom het leren op basis van fragmentarische informatie geschreven door mensen van verschillende kennisniveaus (dus ook met relatief weinig kennis) en verschillende mate van actuele kennis (dus ook verouderde kennis) beter kan zijn dan leren uit een boek. Een boek bevat structuur en geeft je een goede manier van denken en een overdachte manier van programmeren mee. Daarnaast is een boek geschreven door iemand met verstand van zaken, iets wat bij internettutorials nog maar de vraag is. En wanneer de kennis verouderd is, zie je dat aan het jaar van uitgave.

  Een boek over PHP kan ik overigens niet noemen, ik zou naar Amazon gaan en daar op zoek gaan naar PHP-boeken die recent zijn en goede reviews hebben. Uit de reviews (of zelfs uit de titel) wordt vaak al snel duidelijk of het boek voor beginners is bedoeld; dan valt er al heel veel af. Als je het op een forum vraagt, zegt toch iedereen wat anders, terwijl slechts weinigen uit eigen ervaring kunnen zeggen of een boek echt beter is dan een ander boek.
 • [quote:064b11b179="boelieboelie"]Als je het op een forum vraagt, zegt toch iedereen wat anders, terwijl slechts weinigen uit eigen ervaring kunnen zeggen of een boek echt beter is dan een ander boek.[/quote:064b11b179]
  Dat geldt natuurlijk ook voor veel reviews op Amazon ;)

  Maar verder ben ik het helemaal met je eens wat betreft de boeken. Sowieso leest en bladert een boek vele malen makkelijker dan een scherm (imho).
 • Ja, ik kan me indenken wat je bedoeld.
  Dat wat ik echter bedoel is, dat er in boeken vaak op een omslachtige, langdradige manier wordt verteld over een bepaald element waardoor mensen de draad snel kunnen verliezen… Dat heb ik iig nogal.
  Het is echter inderdaad wel verstandig een boek door te nemen als je erg strikt en goed wil leren coden zonder (schoonheids)foutjes..
  Tutorials en premade script vind ik persoonlijk veel sneller leren en leren je vaak ook veel geavanceerdere dingen.
 • [quote:efee2cc70e="Annie"]Dat geldt natuurlijk ook voor veel reviews op Amazon ;)[/quote:efee2cc70e]Het verschil is natuurlijk dat op Amazon boeken (en hun reviews!) worden beoordeeld door een heleboel mensen, vanuit meerdere gezichtspunten. Dat maakt dat je een genuanceerdere mening kunt vormen.
  Wanneer je er twee reviews leest dat een boek geweldig is, maar vijf reviews leest die het boek als verschrikkelijk aanduiden, en tientallen mensen zijn het met die vijf reviews eens ('x people found this review useful'), dan kun je er vanuit gaan dat de mening van die vijf enigszins klopt, al helemaal als het boek al enige tijd op de markt is.

  [quote:efee2cc70e="carlobernardini"]Dat wat ik echter bedoel is, dat er in boeken vaak op een omslachtige, langdradige manier wordt verteld over een bepaald element waardoor mensen de draad snel kunnen verliezen… [/quote:efee2cc70e]Dat ligt er natuurlijk aan of je een boek hebt gekozen dat bij je past. Er zijn boeken voor programmeurs (kennis vereist; saai voor beginners), maar ook voor echte beginners (weinig kennis vereist), of voor webdesigners (enige kennis aanwezig). En daar is Amazon dan weer handig voor, want een programmeur zal denk ik enthousiaster zijn over bijv. een O'Reillyboek dan een beginner. Zulke info haal je dan weer uit de reviews.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.