Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

nieuwe regel met php

Anoniem
katrien
5 antwoorden
 • Ik ben bezig met een curus php en krijg direct al een andere uitkomst dan zou moeten. :cry:
  Om naar een volgende regel te gaan zou ik volgens de cursus "\n" moeten gebruiken. Ik krijg mijn output echter nog steeds in één regel.

  In het forum gezocht, en daar heeft een vragensteller dit probleem in 2003 :oops: opgelost door er een vierkantje tussen te zetten. Er wordt echter niet vermeld welk vierkantje en waartussen.

  Een andere forumgebuiker meldt dat de oorzaak kan zitten in de teksteditor.(textpad in plaats van notepad zou gebruikt moeten worden) Ik gebruik echter crimson editor.

  Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
 • Als je HTML als output gebruikt: "<br />".
 • Op sommige servers moet je andere codes gebruiken )zoals \r).
 • De antwoorden die zijn gegeven kloppen als een bus, lijkt me, maar sta me toe dit even iets te verduidelijken. Ik denk dat het 'probleem' inderdaad is dat je de browser gebruikt om de output te bekijken. De browser behandelt jouw output als een stukje HTML. Net zoals een browser meerdere achteropeenvolgende whitespace tekens (zoals meerdere spaties en/of tabs achter elkaar) laat zien als 1 spatie, geeft een browser geen newlines (enters) weer.

  Jij probeert denk ik zoiets te doen:
  echo "Hello world,\nalles goed?";

  In de browser verschijnt dit op 1 regel, maar kijk nu eens in de bron! Als je bron bekijkt zul je zien dat "alles goed?" wel degelijk op een nieuwe regel staat! Alleen de browser doet niets met die newline, en zet alles gewoon achter elkaar. Dat is alles.

  [i:f78a779445]En mocht het onverhoopt toch niet zo zijn, dan kan het inderdaad zijn dat je \r met gebruiken ipv \n[/i:f78a779445]
 • \n is voor [b:616704c05c]n[/b:616704c05c]ewline, dus dat klopt, je kan je \n converteren naar <br />'s met de functie nl2br().

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.