Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

'Live' data bekijken

Anoniem
Nils@
2 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn probleem is het volgende:

  Ik wil een pagina maken waarop dynamische data getoond wordt. Dit is natuurlijk niet moeilijk maar ik wil dat indien de data wijzigt, dit onmiddellijk zichtbaar wordt in alle browser die op dit moment de pagina open hebben staan. (dus zonder dat de gebruiker iets doet moet hij 'live' de data zien veranderen in zijn browser)

  Een oplossing is een pagina te maken die continue refreshed (of om de enkele seconden) maar dit is niet echt een propere oplossing.
  Wat wel aanvaardbaar is, is dat de browser refreshed als de data gewijzigd is maar dan moet de server de client kunnen doen refreshen, en ik heb geen idee hoe dat te bereiken.

  De te gebruiken scripting taal ligt nog niet echt vast maar waarschijnlijk wordt dit perl. Voel je echter vrij om ook oplossing in andere talen door te geven, mss vind ik daar wel de nodige inspiratie.

  Thx
 • Heb je al eens naar server push gekeken? Is een techniek die niet veel meer gebruikt wordt, maar het zou nog wel moeten werken. Een andere oplossing is een soort client, bijvoorbeeld in java, die zelf regelmatig pollt of er wijzigingen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.