Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Is visual basic .net voor het www ???

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • IK wil zelf leren programmeren voor het www. Ben nu bezig met php, maar dat valt niet altijd mee.

  Kun je met Visual basic .net rechtstreeks programmeren voor het www of moet het dan omgezet worden naar bijvoorbeeld asp.

  Omdat ik zelf ervaring heb met Visual Basic for applications (voornamelijk Access) zou het voor mij het eenvoudigst zijn, om een soortgelijke taal/ en ontwikkel methode te gebruiken. Ook voor mij zijn is het kunnen gebruiken van databestanden een voorwaarde.

  Graag jullie advies.

  Vraag sluit overigens voor een belangrijk deel aan bij de vraag van 2F4U.
 • De .net omgeving is niet per se bedoeld voor het maken van webapplicaties. Hoewel het wel een aantal voorzieningen heeft, die dat makkelijker zou moeten maken. Verder kun je in principe ELKE programmeertaal gebruiken om iets voor het web te fabrieken. Zolang je webserver er maar mee kan communiceren.

  Overigens moet je bij mijn weten je VBA kennis heel goed in ASP kunnen gebruiken. En ASP wordt (met enige beperkingen) ook ondersteund op linux.
 • [quote:05911ce108="gerben"]De .net omgeving is niet per se bedoeld voor het maken van webapplicaties. Hoewel het wel een aantal voorzieningen heeft, die dat makkelijker zou moeten maken.[/quote:05911ce108]Dit klinkt wel erg negatief ;) Met .NET kun je prima webapplicaties maken in ASP.NET, er zijn vele, vele, voorzieningen hiervoor ingebouwd…

  Let er alleen wel op dat hosting voor ASP.NET vaak wat lastiger is dan voor bijvoorbeeld PHP.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.