Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

database

Anoniem
petervk
8 antwoorden
 • [quote:69565c2e49="petervk"]het gaat om veilings idee. Mensen mogen bieden tot een bepaalde tijd. als deze tijd is bereikt moet zowiezo heb bieden stopgezet. maar er moet ook naar de winnaar een bericht gedaan etc, etc.

  het is neit mogelijk om te checken zodra de pagina wordt aangeroepen, want misschien word de pagina wel een tijdlang niet opgehaald, zodat de winnaar een tijd telaat pas bericht krijgt..

  het moet dus echt continu worden gecheckt (eventual om t kwartier oid).

  kan je daar iets mee?
  dank,

  Peter[/quote:69565c2e49]
  Schrijf een php-pagina die de database checked op veilingen die in de tussentijd gestopt zijn. Mocht er een veiling gestopt zijn laat je die php-file de nodige mails sturen en andere handelingen ondernemen.

  Met een cron-job kun je elke aantal minuten deze file laten aanroepen.

  Het stopzetten van biedingen zelf etc regel je in de php-files die de veiling afhandelen.
 • hallo

  ik wil in een database een eindtijd plaatsen. op het moment dat deze eindtijd bereikt is, moet er een php pagina aangeroepen worden. is zoiets mogelijk??

  Peter
 • Hoe zie je dat voor je?

  De gebruiker is op die pagina en na het verstrijken van die datum in de DB komt die pagina als pop-up? Dat kan wss wel maar met veel kunst en vliegwerk (JS icm ajax ofzo…)

  Wat wel makkelijk kan is per request van de site een query te doen waarbij die datum wordt opgehaald, als die datum verstreken is wordt er een alert, pop-up of iets anders gegenereerd. Dat gebeurt dus bij de eerstvolgende refresh na die datum.

  Of anders gewoon met een cron-job die om de zoveel tijd (5min?) een php-file aanroept die de datum checked?
 • het gaat om veilings idee. Mensen mogen bieden tot een bepaalde tijd. als deze tijd is bereikt moet zowiezo heb bieden stopgezet. maar er moet ook naar de winnaar een bericht gedaan etc, etc.

  het is neit mogelijk om te checken zodra de pagina wordt aangeroepen, want misschien word de pagina wel een tijdlang niet opgehaald, zodat de winnaar een tijd telaat pas bericht krijgt..

  het moet dus echt continu worden gecheckt (eventual om t kwartier oid).

  kan je daar iets mee?
  dank,

  Peter
 • kan je me ook uitleggen hoe k zo'n cron-job kan maken?
 • [quote:cb2aef490a="petervk"]kan je me ook uitleggen hoe k zo'n cron-job kan maken?[/quote:cb2aef490a]

  jawel, maar daarvoor moet ik eerst weten of je windows of linuxhosting hebt en of er een pakket is waarmee je je hosting beheert. Meestal is dit soort dingen te regelen via een pakket als DirectAdmin of Plesk etc.

  HIer staat nog meer info: http://www.aota.net/Script_Installation_Tips/cronhelp.php3
 • windowshosting. ik kan nergens in een control panel komen..
 • Als het via Windows gaat dan zal dat volgens mij via de task scheduler moeten. Hoe dat precies moet moet je eventjes opzoeken, ik werk alleen met Linux hosting en heb minder ervaring met Windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.