Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

online bestanden aanpassen

Anoniem
jasperlevink
4 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Ik vroeg me af of het mogelijk is om mensen online bestanden aan te laten passen. Dus (in dit geval een .xls) bestandje dat geopend wordt uit een map beveiligd met een wachtwoord (.htaccess) waarna de gebruiker het kan wijzigen en met een simpele druk op de knop save het op de server kan opslaan. (download, change, upload zijn te veel handelingen)

  Is een aanpassing van de CHMOD genoeg? Of heb ik dan AxtiveX nodig ofzo?

  Thanks.
  Jasper
 • Een mogelijkheid is WEBDAV. Dit is een manier om bestanden/directories via het web beschikbaar te stellen. Vanuit Excel kun je zo'n bestand gewoon openen en opslaan. Hiervoor moet in Apache wel de mod_dav module geïnstalleerd zijn.

  Zie o.a. http://www.serverwatch.com/tutorials/article.php/2176771.
 • Hey Marcel.
  Bedankt voor je reactie.
  Op de link die je gaf staat niet echt iets over authorisatie. Zou het mogelijk zijn om iedereen toegang te geven om een bestand te lezen maar maar een select groepje (in het bezit van het juiste wachtwoord) de mogelijkheid geven om het bestand aan te passen? Ideaal zou zijn als er pas gevraagd wordt om een wachtwoord als er op 'save' gedrukt wordt.

  Thanks.
  Jasper

  edit: toch maar in het nederlands :)
 • Gebruikers maken eenmalig vanaf hun eigen pc een mapping naar de webdav-directory en stellen hier het wachtwoord in. Zie http://www.hss.caltech.edu/help/web/webdav/accessing/windowsxp

  Op deze site staat ook nog eens beschreven hoe je dit wachtwoord in Apache instelt: http://www.hss.caltech.edu/help/unix/admin/web/apache-webdav-xp

  Succes ermee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.