Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[XML] Sitemap

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Met http://www.xml-sitemaps.com/ laat ik een XML sitemap maken die ik kan gebruiken voor Google Sitemaps. Dat werkt prima.

  Ik zou dit XML bestand echter ook willen gebruiken om een sitemap op de site zelf te kunnen plaatsen, dit mag gewoon een heel envoudige sitemap zijn. Zoals ze het bijvoorbeeld hier doen:
  Voorbeeld 1
  Voorbeeld 2

  De puntjes die voor elke link staan, zijn niet nodig. Dit zou al genoeg zijn:
  [code:1:c6d62bbd30]
  Hoofdlink 1
  Sublink 1
  Sublink 2
  Hoofdlink 2
  Sublink 3
  Sublink 4
  Hoofdlink 3
  [/code:1:c6d62bbd30]Nu doe ik dat nog handmatig, maar bij elke pagina die ik toevoeg moet ik dan een link handmatig toevoegen. Dit moet veel makkelijker kunnen met XML, dacht ik.

  Is dit zo, en zoja: hoe?
 • Ik heb geen idee hoe de xml eruit ziet, maar ik vermoed dat dat gewoon een hierarchische structuur is. In dat geval kan je via XSLT eenvoudig een transformatie uitvoeren van XML naar een HTML list. In dat geval krijg je vanzelf de 'puntjes' ervoor.

  /edit: ik heb even een testje gedaan, maar ik zie dat de xml helemaal 'plat' is. Met de xml kan je dus niets. Vergeet mijn opmerking over de XSLT.
 • [quote:a99a3580fb="Annie"]Ik heb geen idee hoe de xml eruit ziet, maar ik vermoed dat dat gewoon een hierarchische structuur is. In dat geval kan je via XSLT eenvoudig een transformatie uitvoeren van XML naar een HTML list. In dat geval krijg je vanzelf de 'puntjes' ervoor.

  /edit: ik heb even een testje gedaan, maar ik zie dat de xml helemaal 'plat' is. Met de xml kan je dus niets. Vergeet mijn opmerking over de XSLT.[/quote:a99a3580fb]Bedankt voor je reactie, maar als ik het goed begrijp, heb ik dus helemaal niets aan de XML doucmenten van http://www.xml-sitemaps.com/ ?
 • De xml is inderdaad [i:820c2b4d21]pretty useless[/i:820c2b4d21] wanneer je een sitemap wil genereren. De hele sitestructuur is 'platgeslagen' bij het maken van de xml en de gelaagde structuur die je nodig hebt voor het genereren van een sitemap, krijg je er daarna dus ook nooit meer uit.

  Was de structuur wel aanwezig geweest, dan was het een eitje om dit om te zetten met xslt.
 • Gebruik je nu enige vorm van een database op je website? Of bestaat alles uit statische HTML?

  Mocht je een database hebben, dan kun je ook een scriptingtaal gebruiken om on the fly een sitemap te genereren.

  Je moet nu toch ook bij elke toegevoegde pagina de XML sitemapgenerator weer gebruiken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.