Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

pdf file openen in nieuw venster

Anoniem
Jan2000
4 antwoorden
 • Hoi mensen,

  Ik heb een menuknop en als ik daarop klik wil ik dat in een ander windowsvenster, resizable en met bepaalde grootte, een pdf bestand zich opent.

  Heb van een oude site van mij al deze code weggehaald:

  <li><a href="MDI/pietje.pdf" class="style24" onclick="window.open('/MDI/pietje.pdf', 'PDF', 'menubar, resizable, scrollbars, width=750, height=500'); return false">pietje </a></li>

  Nu geeft IE als ik op pietje klik het pdf bestand over het gehele venster weer. Hoe kan dat nu ondanks de opgegeven maten? Ook krijg ik nu een popupwaarschuwing. Wil deze popupwaarschuwing echter niet hebben. Op mijn oude site werkte het goed.

  In firefox geeft ie wel het nieuwe venster goed weer maar daar kan hij de pdf-file niet openen. Ra ra.

  Wie heeft er tips?
  Jan
 • Het is ook afhankelijk van hoe de bezoeker het ingesteld en geïnstalleerd heeft. Je kunt adobe reader zo instellen, dat ie als plugin werkt. De pdf wordt dan in een browservenster getoond. Maar ook, dat ie gewoon in de reader geöpend wordt. Ik gebruik zelf foxit reader, en die werkt sowieso niet als plugin. Geef ik ook zelf de voorkeur aan.

  Die popupwaarschuwing zul je altijd krijgen, zolang je het doet met javascript. Je kunt ook een target="_blank" toevoegen, dan opent ie in een standaard venster. Mogelijk kun je dat venster wel weer resizen met javascript, maar ook dat zou ik afraden.
 • Ik weet niet goed wat ik met je antwoord kan doen! Ik test een en ander in mijn eigen IE en firefox. Heb zelf acrobat reader geinstalleerd. En dezelfde code functioneert goed op mijn oude site!!
  Jan
 • [quote:a32ddeb0c1]Ik test een en ander in mijn eigen IE en firefox.[/quote:a32ddeb0c1]
  ..mijn eigen??

  Zoals Gerben al zegt. Die popup is doodnormaal. Eenmaal goed ingesteld krijg je die niet meer.

  Je code op je oude site werkt… Dat zegt toch genoeg…
  Javascript wordt uitgevoerd op de client site. Zoek het dan op de client en niet in de code.
  Dergelijke code gebruik ik ook, en werkt correct in verschillende browsers. (ik open weliswaar geen pdf document, mssn doe je dat ook beter, dan kan je al uitsluiten of het aan de plugin ligt of niet.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.