Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[phpBB] Database overzetten: MySQL error

Anoniem
gerben
12 antwoorden
 • Ik ben bezig om over te stappen naar een andere host. Momenteel draait mijn phpBB-forum nog op de server van Digitalus, maar dat wordt Argeweb. Nu ben ik bezig om alles in te richten en te testen, daarna laat ik de domeinnaam overzetten. Door middel van IP adressen en een tijdelijke wijziging in C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts kan ik de nieuwe pagina inrichten en bekijken.
  Met de FTP uploaden is geen probleem. Ook heb ik vast een oude back-up van het forum proberen terug te zetten, om te kijken of dat werkt. Niet dus. Als ik nu naar de forumpagina ga, krijg ik dit:
  [code:1:96fea6f416]
  Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /www/s/w/o/swordfactsbenelux.nl/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48

  Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /www/s/w/o/swordfactsbenelux.nl/public_html/forum/db/mysql4.php on line 330

  Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /www/s/w/o/swordfactsbenelux.nl/public_html/forum/db/mysql4.php on line 331
  phpBB : Critical Error

  Could not connect to the database [/code:1:96fea6f416]
  Ik heb al een databasekenmerken gewijzigd in config.php en config.inc, maar dat lijkt geen effect te hebben. Toevallig kwam ik erachter dat op de oude host MySQL client version: 4.1.20 draait en op de nieuwe MySQL client version: 4.1.19. Kan dat het probleem veroorzaken? Hoe kan ik dat eventueel oplossen?
  En als dat het probleem niet is, wat is het dan wel en hoe los ik het op? ;)

  Ik verwacht trouwens meer van de eerste regel in de foutmelding, maar ik snap niet goed wat daarmee bedoeld wordt.
 • Lijkt mij eerder dat de mysql server niet draait, of dat de installatie niet helemaal jofel is. Of je hebt onvoldoende rechten, of in het OS, of in mysql zelf. Hebben ze ook phpmyadmin op de server staan? Of installeer het zelf, en kijk of je dan wel verbinding kunt maken.
 • PhpMyAdmin draait, zit er standaard op bij Argeweb (digitalus ook trouwens). Dit kan ik ook benaderen, want ik heb daarmee de oude backup erop gezet. MySQL lijkt dus te draaien.

  Zou het er in kunnen zitten dat ik via een een wijziging in C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts de pagina moet benaderen?

  Ik moet daar namelijk een IP toevoegen, met daarachter het domein www.swordfactsbenelux.nl. Dit doe ik onder de regel
  127.0.0.1 localhost

  Localhost is de host zoals ik die standaard in de phpBB configuratie moet aangeven. Misschien moet ik die dan ook veranderen? Zo ja, wat dan precies?
 • Als dat domein nog niet geldig is, zou je je hosts bestand kunnen aanpassen. Je kunt ook even proberen, of je met het ip nummer kunt werken. Of wellicht heeft je provider een alternatieve naam, als user123.jouwprovider.nl

  Mysql verbindingen moeten vrijwel altijd via localhost. Juiste user/pass/database wel ingevuld in phpbb?
 • [quote:76f14c1a1f="gerben"]Als dat domein nog niet geldig is, zou je je hosts bestand kunnen aanpassen. [/quote:76f14c1a1f]Ok, maar hoe dan precies? ik heb een IP adres wat ik daar moet invullen om de site in opbouw te bekijken. Daarmee kan ik wel het informatiegedeelte (wat los staat van het forum) bekijken, maar zodra ik het forum wil benaderen (en dus de database) gaat het mis. Is er voor het forum/database een andere aanpassing nodig, of zou het zo goed moeten zijn?

  [quote:76f14c1a1f]Juiste user/pass/database wel ingevuld in phpbb?[/quote:76f14c1a1f]Jep. Al 3x gechecked. :)
 • Providers gebruiken hun ip's vaak voor vele domeinnamen, met meerdere virtual hosts geconfigureerd. Dan heb je aan het ip alleen niks. Vraag eens of ze een placeholder domeinnaam hebben, zoals ik al aangaf.

  Mijn site http://weballey.net/ is ook te benaderen via http://d692447.u21.worldzonepro.com/ van de provider.
 • Okido. Zojuist maar even een supportticket aangemaakt.
 • Van Argeweb de volgende oplossing aangedragen gekregen:

  [quote:5564e48baa]dit probleem werd veroorzaakt doordat er in de "config.php" een verwijzing stond naar "localhost", in plaats van "mysql.argeweb.nl" (dit kan als het domein is geregistreerd gewijzigd worden in "mysql.swordfactsbenelux.nl";). Ik heb dit aangepast, en inmiddels moet het forum functioneren. [/quote:5564e48baa]
  Vanavond kan ik kijken of ze gelijk hebben (zit nu niet thuis). Laat ik dan nog wel even weten. :)
 • http://forum.swordfactsbenelux.nl/

  Zo te zien werkt het :)
 • Die werkt sowieso, want die staat nog gewoon op de server van Digitalus. Zie ook mijn eerste post, ik ben bezig met de voorbereidingen voor de overstap, en ben nu de nieuwe ruimte aan het inrichten en testen, daarna laat ik het domein pas verhuizen. De nieuwe ruimte is nu alleen bereikbaar door een aanpassing in het hosts-bestand, die ik wijselijk hier niet openbaar maak ;)
 • Ik kan gewoon verbinding maken met mysql.swordfactsbenelux.nl. Zo te zien geen mysql. Maar dit is wel hoogst ongebruikelijk.

  mysql.swordfactsbenelux.nl:3306 (wél mysql)

  geeft deze output:

  S ÿjHost 'cc8929-d.groni1.gr.home.nl' is not allowed to connect to this MySQL server

  Zou eigenlijk niet moeten kunnen. Het wordt algemeen beschouwd als een beveiligingsrisico, een mysql server publiek benaderbaar te maken.
 • Da's volgens mij nog de server van Digitalus. Immers, daar is het domein nog aan gekoppeld. Ik vraag me alleen af, betekent dit dat de server van Digitalus zo bereikbaar is? Niet zo prettig… Ik ga dan wel weg, maar toch.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.