Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

zelf web applicatie maken

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • de titel zegt het al, ik zou graag zelf een webaplicatie willen bouwen

  ik heb nu een ms access database in een client server omgeving (zelf gebouwd), alleen om de database te benaderen heb je de frontend app. nodig, aangezien deze database 8 van de 10 keren gebruikt wordt op externe locatie's, zou ik hem graag webbased willen maken. Nu weet ik dat je webpagina's kunt maken in access, maar ik wil eigenlijk graag van access af :)

  ik heb verder eigelijk geen idee hoe ik dit aan moet pakken.
  Ik zal waarschijnlijk een SQL-server moeten op zetten en een php webserver (apache?). Of is hier speciale software voor?
  ik heb (al zeg ik het zelf) redelijke kennis van html, maar eigenlijk weinig van php.

  Kan iemand me een zetje in de goede richting geven?

  groeten

  remco
 • De meest gebruikelijke methode is tegenwoordig een scripting taal, die via de webserver verbinding heeft met een database server. De taal is meestal php, de database mysql. Beide zijn gratis en open source. Het makkelijkst werkt een gecombineerde installatie, als bijvoorbeeld xampp.
 • na een halve middag google-en kwam ik indd ook zoiets tegen, nl; phpdev
  het opzetten van de webserver en de sql server is gelukt, net als het bouwen van de tabellen en de bijbehoorende velden

  maar nu het bouwen van de webpagina's, ik kan met html wel aardig uit de voeten, maar hoe combineer ik dit met PHP?

  bestaat er een editor waar mee je html/php pagina's kan bouwen?
 • Er zijn wel speciale editors voor php, maar het kan net zo goed in een text editor. Denk dat je eens op zoek moet naar wat tutorials.

  http://www.google.nl/search?hl=en&q=php+mysql+tutorial
 • Ik raad je af om een simpele teksteditor te gebruiken. Die missen namelijk onder andere de functies Code Hints (soort van real time hulp tijdens het typen) en Syntax Highlighting (zorgt voor overzichtelijke en beter leesbare code). Natuurlijk kan het in Notepad/Kladblok, maar dat is simpelweg geen serieuze optie voor een programmeur.

  Er zijn veel gratis programma's die bovenstaande functionaliteit en nog veel meer hebben voor oa HTML, PHP en JavaScript. Een voorbeeld van zo'n programma is Notepad++, maar er zijn ook anderen (die ik zo snel even niet uit mijn hoofd weet).

  Voor HTML heb je overigens ook een hoop WYSIWYG-editors, maar de code die ze genereren is vaak rommelig en technisch incorrect. Voor PHP bestaat niet zoiets als WYSIWYG omdat het zelf nooit visueel iets genereert maar dit doet via bijvoorbeeld HTML.

  Een goede online handleiding is Practical PHP Programming. Het is in het Engels, maar is duidelijk voor de beginner en leest makkelijk weg. Daarnaast is het redelijk compleet.

  Succes ermee!

  - Bas
 • editor heb ik indd gevonden op internet, html-kit met een zogenaamde php plug-in, deze genereerd dmv een klik een bepaalde php tag

  voor de tekst en uitleg ben ik uit eindelijk op deze site terrecht gekomen.

  eerst basis uitleg php en daarna php en sql
  http://www.design-web.nl/

  voor zover ik het gelezen heb, is het bij php onderhand een vereiste dat je blind en 10vingerig kan typen; je moet alles helemaal uitschrijven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.