Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Pagina doorsturen met meta

Anoniem
iprodesign
7 antwoorden
 • Ik heb 2 pagina's om afbeeldingen in te voegen in het forum; 1 die gebruik maakt van Imageshack en sinds kort een nieuwe die gebruik maakt van fotopocket. De oude heet imageshack.html en de nieuwe heb ik addimage.html genoemd terwijl ik daarmee aan het sleutelen was.

  Onbedoeld wordt op vele plaatsen inmiddels naar beiden gelinkt. Ik kan dus niet zomaar de bestandsnaam van de nieuwe versie vervangen door die van de oude versie. Ik wil echter niet meer dat er van imageshack gebruik wordt gemaakt (irritante popups voor de IE6 gebruikers - 53%). Ook heb ik te maken met een groot aantal weinig adaptieve gebruikers. Ik weet dat een aantal gewoon een link naar imageshack.html op hun bureaulad heeft staan en die dus stug blijven gebruiken omdat de daarmee bekend zijn (na veel horten en stoten).

  Ik wil daarom graag dat mensen die naar imageshack.html gaan, automatisch worden doorgestuurd naar addimage.html. Nu meen ik dat daar een meta-tag voor is, maar ik weet dan weer niet precies wat het was. Onderstaande werkt in elk geval niet merk ik:
  [code:1:749b939494] <meta="refresh" content="url=addimage.html" />[/code:1:749b939494]

  Wat doe ik fout?
 • [code:1:e2d89542ce]<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0; URL=addimage.html">[/code:1:e2d89542ce]
 • Dit kan ook wel in .htaccess, mits je server dat ondersteunt.

  Redirect 301 /oudepagina.html http://www.server.nl/nieuwepagina.html
 • Klopt, dat werkt ook. Kijk maar wat je makkelijker vind, je hebt nu een aantal oplossingen :)


  ps. De URL werkt niet, slaat gelijk terug naar zijn indexpage.
 • Die htaccess werkt nog beter dan de meta refresh. :)
  Beide bedankt! :D

  (en ik kom er zojuist achter dat ik volgens mij in het verkeerde subforum zit, ik kon deze topic al niet meer terugvinden :oops: )
 • [quote:f277c38152="iprodesign"]Klopt, dat werkt ook. Kijk maar wat je makkelijker vind[/quote:f277c38152]Het gaat er niet om wat makkelijker is, maar om wat beter is. Via .htaccess is een betere oplossing dan via meta-refresh (o.a. beter voor zoekmachines).
 • En het gaat ook sneller. Via meta-refresh wordt eerst de oude pagina geladen en daarna (1 seconde later) de nieuwe. Via .htaccess wordt de oude niet geladen maar wordt je direct naar de nieuwe geleid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.