Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] Meerdere frames af laten drukken?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • We maken gebruik van speciale software die ons kwaliteitssysteem via intranet weergeeft. Dit gebeurt middels PHP, er worden een x-aantal frames (don't get me started) gegenereerd en in één van die frames kun je navigeren. In datzelfde frame kun je de inhoud vervangen door het flowschema en weer terug. Een ander frame bevat tekstuele omschrijvingen, weer een ander de relaties en kenmerken.
  Nu werkt dat goed zolang je via intranet werkt, maar af en toe wil je ook printen. De printfunctie in dat programma kijkt echter alleen naar het frame met omschrijvingen. Dat schiet natuurlijk niet op. Wat we natuurlijk willen is dat ook het flowschema en de kenmerken worden afgedrukt, liefst met alle processtappen en bijbehorende omschrijvingen die er nog onder vallen.

  De leverancier zegt "die vraag vrijwel nooit te horen" en biedt iig geen oplossing. Nu lijkt het me dat het in de basis toch wel mogelijk moet zijn om meerdere frames af te drukken? Ik heb zelf echter nooit met frames gewerkt vanwege alle nadelen, dus heb ik ook niet zo gauw een idee hoe ik dat moet aanpakken. Is er hier toevallig iemand die me op weg kan helpen?
 • Ik heb zelf geen ervaring met het printen van webpagina's in frames, maar even Googelen leidde tot de volgende pagina:

  http://www.microsoft.com
  esources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/print_preview.mspx?mfr=true

  Ik ga ervan uit dat jullie IE gebruiken op het intranet, zoals dat meestal gebruikelijk is in bedrijfsomgevingen.

  Overigens staat het printen van iets (lees: html + plaatjes) in principe totaal los van welke taal er gebruikt wordt om het (lees: html + plaatjes) te genereren. PHP heeft dus niets te maken met het feit of je frames kan printen, dat is een browserinstelling. Overigens moet het natuurlijk wél mogelijk zijn om met PHP een printbare pagina te maken die alle gewenste onderdelen zonder frames bevat.

  Hopelijk heb je hier wat aan.
 • Bedankt voor de tip. Daar hebben we nooit gezocht eigenlijk. Ik ga het morgen eens bekijken.

  Maar het liefste wil ik middels PHP de frames (en onderliggende onderwerpen) aan kunnen duiden.
 • Hmm.. echt lekker werkt het niet. Hij drukt alleen af wat je op het scherm ziet, en door de (in mijn ogen) amateuristische manier van positionering is het niet echt fatsoenlijk. Titels komen door omschrijvingen heen, dat soort dingen.

  Soms vervloek ik de dag dat ze voor dat systeem hebben gekozen. :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord