Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Inlog..

Anoniem
human printer
6 antwoorden
 • Ik ben bezig met een website voor mijn schoonouders, ze beginnen een winkel (daar is de site ook voor) maar ze willen ook een gedeelte groothandel hebben.. Nu is het de bedoeling dat het groothandel gedeelte achter een inlog komt..

  Geen idee hoe dat moet dus.. Ik kom wel veel tuts tegen om php inlog te maken.. maar die vragen ook dat ik PHP ken.. en dat kan ik niet..

  Dus zijn er hier mensen die of een tut kennen waar alles stap voor stap uitgelegd wordt.. of misschien een ander idee hebben :P
 • Hoe maak je de site nu dan? In puur html of in een andere scripttaal?
 • Nu is het puur html met een aantal simpele scripts als rollover en klikken enzo.. Buttons en Header met photoshop gemaakt..

  Dat is opzich niet zo erg, ik heb trouwens wat gevonden waarmee je in frontpage 2003 wel een inlog kan maken, ik zal daar ook eens naar kijken..

  Het gaat trouwens om deze site, Klik

  Er staat nog geen tekst op, de pagina's werken wel allemaal..
 • Ik begrijp dat het puur om een informatieve site gaat en dus niet een site waarbij je ook daadwerkelijk producten kunt bestellen.

  Wil je een inlog mechanisme maken, dan denk ik dat je toch gebruik zult moeten maken van een scripttaal. Maar dan moet je eerst even bij de provider informeren of zij een scripttaal ondersteunen en zo ja, welke dan en welke versie (waarschijnlijk php 4 of php 5). Op internet zijn talloze tutorials over PHP te vinden, van beginners niveau tot gevorderde.

  Je zou ook eens kunnen kijken naar het gebruik van .htaccess. Wat dat inhoud wordt hier uitgelegd. Maar ook daar geldt dat je eerst even moet navragen bij de provider of dit wordt ondersteund (zie ook de opmerkingen op de gelinkte site)
 • Ik ben zelf sinds kort met PHP in de weer en heb pas een inlog systeempje gemaakt waarbij je inlogd met een naam en wachtwoord. Is dit juist dan wordt er een sessie geopend, en alle pagina's die achter de inlog schuil gaan checken dan eerst of die sessie open staat. Zo ja dan wordt de pagina getoond, zo niet, dan wordt de bezoeker naar het login scherm gestuurd.

  Het werkt vrij simpel. Het zijn ook maar een paar bestandjes. maar je moet er dus wel PHP5 voor hebben (volgens mij werkt het ook wel in PHP4) Maar dat mag je eventueel wel gebruiken. Ik kan er wel een instructie bij schrijven.

  De reden waarom ik dit met PHP doe en niet met javascript, html etc. is dat PHP op de server draait en de anderen draaien aan de kant van de bezoeker. Daardoor is het volgens mij ook gemakkelijker te omzeilen en dus minder veilig.
 • Bedankt voor jullie antwoord, het is voor normale mensen alleen een informatieve site over het bedrijf/winkel. Daarnaast fungeren ze ook als groothandel, dat gedeelte komt achter de login, daar komt ook een winkelsysteem, zodat bedrijven e.d gewoon spullen kunnen bestellen maar gewone mensen niet.. Ivm verzendkosten enzo..

  Ik wacht nog ff antwoord af van me schoonpa wat de provider ondersteunt en zal daarna even kijken hoe en wat ik doe..

  @Gooly, als jij een tutorial wilt maken daarover, zou geweldig zijn, niet alleen voor mij maar ook voor anderen, misschien wel iets voor in het magazine???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord