Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] Hoe eigen template tags maken?

Anoniem
Gooly
3 antwoorden
  • Ik ben een tijdje geleden (dit keer dan echt) met PHP begonnen. Mijn eerste echte projectje zit er inmiddels op (een 56 tal scripts die tesamen een dynamische website met admin inlog vormen) en nu wil ik weer verder. (Dit om een idee van mijn niveau te krijgen)

    Nu wil ik iets met templates gaan doen en daarbij een soort van eigen gedefinieerde tags gaan gebruiken. Dat je in de HTML code van je template b.v. [[naam]] zet en dat het script op die plek de van toepassing zijnde naam invult. Ik heb ergens iets opgevangen dat je die 'tags' (zo noem ik ze dan maar even) dus zelf kunt definieren. Maar ik heb niet echt een ingang die me verder helpt. Als ik google op b.v. define template tags, dan kom ik voornamelijk op websites van weblogtools uit.
    Nu hoef ik niet voorgekauwd te hebben hoe ik dat moet doen, maar als ik in ieder geval weet wat voor commando's of functies daarvoor gebruikt worden, en wat de 'officiele' PHP termen zijn die daarvoor gebruikt worden, dan komen Google en ik samen al een heel end :-)
  • Je maakt eerst het template aan, in die template maak je plaats voor de varierende zaken als titel, header, paginatekst, navigatie, etc. Op die plaatsen kun je bijvoorbeeld [[tekst]] gebruiken. Om de pagina weer te geven, lees je het template bestand in, je roept de in te vullen gegevens op, plaatst ze in de ingelezen template met behulp van een reguliere expressie. Als je de ingelezen zaken in een array plaatst, kan het met één commando.
  • Probeer Smarty eens.
    Het opzetten ervan kan lastig zijn, maar dit is een goed template systeem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.