Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PhpMyAdmin wil niet, ik word gek

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
  • Ik heb gister PhpMyAdmin op een PC gezet en dit werkte meteen als een lier. Ik gebruikte root als gebruiker en geen wachtwoord.
    Vervolgens een wachtwoord op de gebruiker root gezet en ik krijg PhpMyAdmin niet meer aan de praat.

    Uiteraard heb ik het paswoord aangepast in config.inc.php maar dit helpt niet. Ik heb het geprobeert met HTML en coockie mode maar ik blijf bij opstart de melding krijgen dat root@localhost er niet op mag (gebruik paswoord: No)

    Ten einde raad heb ik in config.inc een andere gebruiker ingevuld ipv root maar ik blijf de melding krijgen dat root@localhost er niet op mag ?????

    Wie brengt hier voor mij wat licht in de duisternis want ik vat het niet meer.

    Alvast bedankt,

    John
  • Je gebruikt [i:bc6e73feac]root[/i:bc6e73feac]??? :?

    Nu ben ik alles behalve een Linux-expert, maar het lijkt me bijzonder onveilig om het root-account te gebruiken, zeker zonder wachtwoord! Ok, goed, er staat nu een wachtwoord op, maar ik raad je nog steeds aan een nieuw (normaal) account aan te maken.

    Overigens zou het best zo kunnen zijn dat het gebruik van root de reden is dat het niet werkt, ik weet namelijk van sommige pakketten voor Linux (zoals bijvoorbeeld Webmin) het root-account standaard blokkeren vanwege de veiligheidsrisico's die het met zich meebrengt.

    Een echte oplossing heb ik dus niet voor je, excuses daarvoor, maar dit advies krijg je gratis van me. ;)

    - Bas
  • Alles is vers geinstalleerd en is alleen bestemd voor lokaal gebruik, dus niet bereikbaar van buitenaf. Verder draait het onder XP en niet onder Linux.

    Dat ik root gebruik is ook nog noodgeboren omdat ik mbv winmysqladmin geen gebruiker aangemaakt krijg :-( Kan komen door een te oude versie icm MySQL 5, ga zo een nieuwere opzoeken.

    Dus bedankt voor je reactie en ik hoop dat er iemand is die me wel verder kan helpen.
  • Het wordt steeds gekker :-(

    Ik was begonnen mer phpmyadmin versie 2.10.2 Aamgezien het niet wilde ben ik terug gegaan naar een oudere versie, iets van 2.6. Zojuist de nieuwst versie gedownload en geinstalleerd, 2.11, en het valt mij nu pas op dat de foutmelding die ik krijg nog steeds van versie 2.10.2 is.

    Schiet mij maar lek, ik begrijp het niet meer.
  • Wat heb je nu voor webserver draaien dan? Misschien is het beter om een alles-in-1 pakket te gebruiken dat Apache, PHP, MySQL en phpmyadmin tegelijk installeert. Bijvoorbeeld Appserv of xampp.
  • [quote:1ed9d58740="Wesley1305"]Wat heb je nu voor webserver draaien dan? Misschien is het beter om een alles-in-1 pakket te gebruiken dat Apache, PHP, MySQL en phpmyadmin tegelijk installeert. Bijvoorbeeld Appserv of xampp.[/quote:1ed9d58740]

    Ik heb XAMPP geinstalleerd, dus een alles in 1 pakket, en achteraf gezien is dat ook de hele oorzaak van het probleem :-)
    Ik wist niet beter of XAMPP bestond uit Apache, MySQL en PHP. Na de installatie hiervan heb ik de rootpagina, waar dus de internetpagina's op komen, aangepast zodat deze op een andere partitie kwamen.

    Vervolgens heb ik op die andere partitie, in de root, de map aangemaakt voor phphmyadmin en het daar ook in geinstalleerd.

    Vervolgens localhost/phpmyadmin/index.php aangeroepen en het draaide als een lier, totdat ik het wachtwoord had aangepast van MySQL, daarna kreeg ik het nooit meer aan de praat.

    Na lang zoeken kwam ik er achter dat XAMPP ook een phpmyadmin had geïnstalleerd maar dan in de root op de systeemschijf. Het was dus niet het door mij geinstalleerde pakket dat ik draaide maar het pakket dat XAMPP geinstalleerd had, vandaar dat het aanpassen van mijn config bestand geen invloed had op het hele verhaal.
    Na aanpassing van het config bestand van de andere phpmyadmin kan ik het nu dus weer probleemloos gebruiken :-)

    In ieder geval allemaal bedankt voor het meedenken.

    John

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.