Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Teller verhogen via Php vanuit HTML pagina

Anoniem
Wesley1305
5 antwoorden
 • Ik probeer een php script werkend te maken die lokaal op mijn website bij een rechtsreekse aanroep of via eenphp bestand wel werkt. Alleen lijkt een aanroep via HTML niet mogelijk … ? En dat krijg ik dus ook niet werkend. Is het mogelijk? Ik zie hiervoor overigens ook geen programma voorbeelden.

  Is er een oplossing middels bijvoorbeeld java script om de teller in mysql te verhogen? Of moet ik de bestaande HMTL pagina geheel omschrijven naar een PHP pagina?

  Waarom om ik dit wil? Ik wil dus eigen tellers toevoegen omdat ik de popup vensters van motigo.nl zat ben. Eigenlijk ik niet, maarre, ik was pas bij een gebruiker die erg schrok van die rare reclame vensters waar ik verder ook niks aan kan doen. Als resultaat heb ik nu bijna alle tellers bij motigo buiten gebruik gezet. Maar ja, ik wil toch wel graag weten hoeveel mensen mijn pagina's lezen. En ik wil daarvoor graag een klantvriendelijke manier gebruiken (dus geen rare popups).
 • Je kan php gewoon aanroepen uit HTML, wel moet de code tussen <?php ?> staan, en het bestand als .php opgeslagen worden. Maar de gewone HTML code werkt dan nog gewoon.
 • [code:1:19af614e1b]
  <?php
  echo "Teller test";
  include_once('teller.php'); ?>
  [/code:1:19af614e1b]
  Deze php code wordt dus niet uitgevoerd in HTML, de code staat in het <BODY> deel. Dus ook de tekst die ik als test had toegevoegd, wordt niet getoond.
 • je bestand ook niet als .html opslaan he want dan heb je een html file en kun je geen php code uitvoeren.
 • Ik zal kijken wat voor mij een werkbare oplossing gaat worden. Ondertussen op internet gevonden dat de truc is om html als php uit te voeren. Met een testbestand net getest dat ik het .html bestand ook gewoon in een php bestand kan invoegen. Het pijnpunt voor mij zijn de zoekmachines. Ik wil niet teveel zoekopdrachten die nog de .html bestanden gebruiken, laten mislukken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.