Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Afbeelding beschermen met Javascript

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Om mijn website staat een relatief simpel script om foto´s te vertonen. Klik op het kleine fotootje om deze vergoot te zien.

  www.webdisenjo.nl/test/badkamer.html

  Echter, de grote foto zou beschermd moeten zijn en dus niet middels de rechtermuisknop op te slaan zijn. Ik bergijp dat er hier een (of meerdere) script voor is maar in combinatie met mijn aanwezige foto script is het me niet gelukt. Ik zou graag een waarschuwing willen zien zodra er met de rechtermuisknop op een afbeelding wordt geklikt.

  Ik weet dat ook met een dergelijk script er mogelijkheden zijn om de afbeelding te downloaden maar ja…

  Bedankt.
 • Ik weet dat je het niet wil horen, maar die anti rechterklik scriptjes maakt de maker volkomen belachelijk, én ik vind het een minachting naar de bezoeker toe.

  En, in dit specifieke geval zou ik juist willen dat mensen het opslaan, om laten te bekijken.

  Goed, ontopic: Kijk of je er een flash foto viewer in kwijt kan. Als mensen iets opslaan, hebben ze alleen de flash.
 • Volgens mij vind je hier wel iets van je gading. Maar zoals je zelf al een beetje aangeeft: het beschermt je foto's allerminst. Je kunt ze nog gewoon naar je desktop of adresbalk slepen, opduikelen in je cache, een screenshot van maken, hem opslaan vanuit de media tab van de page properties (Firefox) of met Downthemall (Ook Firefox) gewoon aangeven dat je hem wilt opslaan.

  Als ikzelf een foto van internet wil opslaan dan probeer ik het meestal niet eens met rechtsklikken, ik sleep ze meteen naar mijn desktop of de directory waarin ik hem wil hebben.
 • Bedankt voor de tips. Uiteraard weet ik dat het nergens op slaat maar ik maak deze site voor iemand anders en die wil het er graag op hebben. Ik ben dan de laatste die daar discussie over gaat voeren.
 • is een watermerk met de bedrijfsnaam geen optie?
 • [quote:a447f022f6="rutger1973"]Bedankt voor de tips. Uiteraard weet ik dat het nergens op slaat maar ik maak deze site voor iemand anders en die wil het er graag op hebben. Ik ben dan de laatste die daar discussie over gaat voeren.[/quote:a447f022f6]

  Hoezo? Je kunt toch uitleggen dat zijn wens/eis nutteloos is?
  Je mag mensen best op hun 'gebrek' aan kennis wijzen. Niets mis mee.

  Maar goed, het is je gelukt, 'klant' ook weer blij….met een dooie mus :lol:
 • Wellicht ten overvloede, maar hier komt het: het is [i:1b3f9e1038]onmogelijk[/i:1b3f9e1038] om een afbeelding te beschermen met JavaScript. Geen mitsen, geen maar-en, punt.

  Dat wetende zul je óf moeten zoeken naar een andere methode om het te doen zoals de gesuggereerde Flash-oplossing óf de opdrachtgever moeten vertellen dat het niet kan binnen redelijke grenzen.

  - Bas
 • voor het overgrote deel van de websukkelaars werkt het toch wel hoor.
  als je vraagt welke broser gebruik je krijg je als antwoord, nou gewoon, windows.

  leuk alternatief is een soort watermerk wat alleen zichtbaar wordt als de foto opgeslagen wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.