Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

ASP / PHP / MySQL tesamen

Anoniem
Janošik
4 antwoorden
 • Beste CT'ers…

  Het lukt mij maar niet om ASP, PHP en MySQL samen te laten werken op mijn PC.

  Oorspronkelijk werkte ik alleen met ASP (IIS). Sinds kort heb ik ook een PHP-server geïnstalleerd (WAMP-server). Dat is een gecombineerd PHP/MySQL-pakket. De installatie daarvan lukte alleen als ik de poort voor ASP (IIS) veranderde naar 81. Dat maakt dan ook dat ik mijn ASP-pagina's moet bekijken met "http://localhost:81/MijnPagina.asp", terwijl ik de PHP pagina's gewoon met "http://localhost/MijnPagina.php" kan bekijken. Is het mogelijk om beide servers op de zelfe poort te zetten, of tenminste, beide servers via de "gewone localhost" te bekijken?

  Een tweede probleem is dat ik momenteel in ASP geen gebruik kan maken van de MySQL die door WAMP geïnstalleerd werd. Toch zou ik het handig vinden dat wel te kunnen. Misschien lost dit probleem zichzelf op als bovenstaand probleem wordt opgelost???

  Met vriendelijke groet, en dank bij voorbaat,
  Janošik.

  EDIT:
  @webmaster: ben beetje te snel geweest met het plaatsen van deze vraag :oops: Kan je ze eventueel verplaatsen naar Internet>Webprogrammeren & scripting?
  Sorry en danku…
 • Ik denk dat je een keuze moet maken. Of IIS, óf apache, niet allebei. Asp kun je onder apache wel aan de praat krijgen, wellicht met wat minder functionaliteit. En ik denk dat je ook een principiele keuze moet maken tussen php en asp.
 • Bedankt voor de snelle reactie![quote:c99d85afa0="gerben"]Ik denk dat je een keuze moet maken. Of IIS, óf apache, niet allebei. Asp kun je onder apache wel aan de praat krijgen, wellicht met wat minder functionaliteit. En ik denk dat je ook een principiele keuze moet maken tussen php en asp.[/quote:c99d85afa0]Hoewel ik nog vrij nieuw ben in PHP is dit zeker wel mijn keuze voor de toekomst. Ik heb evenwel nog een aantal oudere projecten in ASP, en wil/kan die (voorlopig) niet omzetten naar PHP. Ik zou het dus wel interessant vinden om ASP onder apache te laten draaien… zelfs met wat minder functionaliteit… Enige richtlijnen hoe ik daaraan begin?

  Extra opmerking: de webserver waar ik een webstekje heb (bij one.com), en naar ik vermoed ook de meeste andere servers, laten het gelijktijdig gebruik van zowel PHP én ASP toe. Ook de MySQL-database kan vanuit beide scripting-talen aangesproken worden! Liefst van al zou ik DIE situatie [i:c99d85afa0]nabootsen[/i:c99d85afa0] op mijn localhost…
 • Veel webservers draaien met linux of bsd, daarop apache, plus een voorziening voor asp. Maar ik denk dat je je zelf beter even kunt verdiepen, in wat voor asp oplossing je neemt. Er zijn er diverse, en met jou asp achtergrond kun je denk ik, beter beoordelen welke voor jou geschikt is.

  Wellicht is dit een goed startpunt. http://www.google.nl/search?hl=en&q=apache+asp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.