Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

.htaccess en apache werken niet?

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een vraag. Ik heb een apache webserver opgezet. En deze wil ik geheel beveiligen. Dat wilde ik doen door een .htaccess en een .htpasswd in de root directory (htdocs) te zetten.

  Inhoud .htaccesss bestand:
  [code:1:9457f5c793]
  DirectoryIndex index.html

  AuthName "Webserver Wessel"
  AuthType Basic
  AuthUserFile .htpasswd
  Require valid-user
  [/code:1:9457f5c793]

  Toen heb ik in dezelfde map een .htpasswd bestandje neergezet. Ik heb toen met deze htpasswd generator het wachtwoord versleuteld. http://www.htaccesstools.com/htpasswd-generator/

  Alleen als ik nu vanaf de machine waarop ik de webserver draai of van een andere machine in het netwerk de webpagina opvraag hoef ik geen wachtwoord in te tikken, dus werkt het niet. Maar wanneer ik de inhoud van de map die ik wil beveiligen upload naar mijn hosting die ik huur bij een bedrijf dan werkt het wel.

  Wat doe ik verkeerd?

  Groetjes,
  Wessel
 • Het gebruik van .htaccess wordt ook geregeld in de httpd.conf file, moet daar toegestaan zijn. Maar in dat geval zou ik eerder een 500 error verwachten.
 • Goed.. het schermpje waarbij ik m'n user id en password in moet vullen krijg ik. Alleen slikt hij mijn password niet.

  Zo heb ik het geprobeerd:

  Hierin (http://www.z-host.com/scripts/ipasswd/index.php) heb ik user id: piet ingevult en password: 1234

  dat geeft dan
  [code:1:3600ad3387]piet:aatxRPdZ/m52.[/code:1:3600ad3387]

  dat heb ik in mijn .htpasswd gestopt. Met een andere computer in mijn netwerk ben ik naar mijn webserver gegaan. Dan vraagt hij om een user id + password dan vul ik ook in piet en 1234. En dan zegt hij dat het fout is?

  Iemand een idee?
 • Jeej! Het werkt :D

  heb een .htpasswd gemaakt met htpasswd generator lite. die gekopieerd en nu werkt het :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.