Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Cronjob werkt niet

Anoniem
Annie
3 antwoorden
 • Eindelijk een nieuwe host die crons toelaat, wil ik aan de slag gaan met een cronjob om de mysql database te backuppen. Ik gebruik daarvoor dit script (met natuurlijk de aanpassingen voor mijn database).

  Weinig succesvol helaas, ik krijg deze error op de mail:
  [code:1:e35901f37f]*locatie*/backup.php: line 1: ?php: No such file or directory
  *locatie*/backup.php: line 2: /aquota.group: Permission denied
  *locatie*/backup.php: line 3: Holomarcus: command not found
  *locatie*/backup.php: line 5: Version: command not found
  *locatie*/backup.php: line 6: Changelog:: command not found
  *locatie*/backup.php: line 8: syntax error near unexpected token `2003'
  *locatie*/backup.php: line 8: ` (c)2003 Holomarcus (http://www.holomarcus.nl)'[/code:1:e35901f37f]

  Wat is de fout? Ik dacht toch dat cronjobs een kwestie was van voer dan en dan dat scriptje uit? Of komt er meer bij kijken?

  Overigens, als ik het bestandje upload naar de public_html en zo uitvoer, krijg ik deze error:
  [code:1:e35901f37f]Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 21935782 bytes) in /*****/backup.php on line 62[/code:1:e35901f37f] (bestand overigens weer weggehaald)
 • Het eerste probleem lijkt erop dat je het php script niet via een 'interpreter' aanroept. Dat betekent dus dat je je cron moet uitbreiden; of aanroepen via php of via bijv wget. Zie dit forum voor voorbeelden.

  Het tweede probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat je database veel data bevat (en de dump dus heel groot wordt).

  Vraag je hoster of je niet via de mysql tools (mysqldump?) je backup kan/mag maken. Daarmee heb je in ieder geval niet met de geheugenlimieten van PHP te maken.
  Als dat niet mogelijk is, dan kan je het script zo aanpassen dat deze maar enkele tables dumpt. Maar dat zal ook slechts een tijdelijke oplossing zijn.
 • Bedankt, maar eerlijk gezegd snap ik lang niet alles van wat je zegt… Ik roep hem niet aan via een "interpreter" zeg je. Dat zegt mij echter niet veel… Ik werk via cPanel, daarbij kan ik in lijstjes aangeven wanneer en hoe vaak ik het wil laten uitvoeren en moet ik een regel invoeren van wat er uitgevoerd moet worden.

  Aanroepen via wget of php… dat meot dus [code:1:cfba701535]php -q /home/serverpath/script/file.php[/code:1:cfba701535] zijn begrijp ik. Zit daar nog verschil tussen?

  Of PHP als CGI is geïnstalleerd, daar heb ik geen idee van. Ik heb wel een map cgi-bin, maar dat zegt me verder weinig…

  Een backup kan ik op zich wel maken via phpMyAdmin, maar dat kan ik (bij mijn weten) niet automatiseren. Of weet je daar een manier voor?

  (sorry voor al de vragen, maar ik ben nogal nieuw op dit vlak)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.