Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[Joomla] lokatie van index

Anoniem
teacher
4 antwoorden
 • Ik heb Joomla eens geinstalleerd om het wat beter te leren kennen. Nu heb ik al een hele berg documentatie gevonden die ik de komende weken door wil gaan nemen en waarschijnlijk staat daar het antwoord op mijn vraag ook wel tussen, maar gezien de enorme hoeveelheid informatie en ik met een (voor mij) redelijk storende issue zit, besluit ik voor deze ene keer maar de "luie en snelle" weg te bewandelen :wink:

  Hoe verander ik de lokatie van de Joomla index? Deze staat nu in een joomla directory (waar ik joomla heb geinstalleerd), maar ik wil de index gewoon in de root van mijn domein hebben. (Joomla dus in zijn eigen directory, maar de index in de root)

  Aangezien dat met de weblogtools waar ik in het verleden mee heb gewerkt geen enkel probleem was (je kon het pad naar index.php meestal gewoon in het admin gedeelte inkloppen) verwacht ik dat dit met joomla ook geen probleem zal zijn. Maar ik kan de optie nergens vinden.
 • Kun je dat niet doen met
  [code:1:c76023861f]<?php
  include ("joomla/index.php");
  ?>[/code:1:c76023861f]
  ?
 • [quote:b253914760="Thijmen1992"]Kun je dat niet doen met
  [code:1:b253914760]<?php
  include ("joomla/index.php");
  ?>[/code:1:b253914760]
  ?[/quote:b253914760]
  Dat heb ik geprobeert, maar dan gaan mijn relatieve links over de kop
  (Sorry voor de late reactie, Joomla ligt even terzijde vanwege grote drukte)
 • Je kunt al de bestanden die in de map Joomla staan in gewoon in de root kopieren. De website is nu bereikbaar via http://mijndomein.nl. Kopieer je de map Joomla met al de bestanden in de root dan is de website bereikbaar via http://mijndomein.nl/Joomla/.

  Je moet dan nog wel de configuration-file (configuration.php) in de root aan gaan passen. Normaal gesproken is deze file read-only dus zul je die eerst middels een FTP programma op read/write moeten zetten voordat je iets kunt veranderen.

  Je moet in ieder geval de volgende items veranderen:
  - $mosConfig_absolute_path
  - $mosConfig_cachepath
  - $mosConfig_live_site

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.