Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] Mail Error

Anoniem
che_cuevara
3 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Als ik een php scriptje wil uitvoeren op mijn pc krijg ik de volgende warning:
  [code:1:279e83ba3a]Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in I:\Dylan\Webserver\www\sites\test\testjuh.php on line 32[/code:1:279e83ba3a]Weet iemand wat dat inhoud en hoe ik em kan fixen?
  (Ik run hem met het programmatje Appserver.)

  Alvast bedankt!
 • Hoewel de foutmelding me aan het twijfelen brengt vraag ik me af of je iets van een 'sendmail achtige functionaliteit' hebt. Ik lees dat Appserver voorziet in Apache, MySQL, PHP en phpMyAdmin, maar ik lees zo gauw nergens iets over sendmail of zo.
  Van de andere kant, aan de foutmelding te zien probeert hij wel een SMTP server te bereiken en dat zou er weer op duiden dat je die functionaliteit wel hebt. Bovendien lees ik "Failed to connect to mailserver at "localhost…" Tenzij je je SMTP server ook lokaal hebt geinstalleerd zoekt hij de SMTP server blijkbaar op de verkeerde plek.
  Misschien kan een ander er wat meer over zeggen.
 • Foutmelding is toch duidelijk zat? Je hebt geen smtp server draaien op localhost op poort 25. Pas even je php.ini aan en vul op de aangegeven plaatsen de smtp settings van je provider in en het zal gaan werken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.