Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP CSS] Dynamische styles

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik ben een website aan het maken voor een vriendin. Nu wil ze graag een dynamische header boven haar website. 's Nachts dient er een "nacht header" te staan, overdag een "dag header' etc. Met PHP en CSS lijkt me dat allemaal geen probleem.
  Wat ik me echter afvraag is wat de beste manier is om dit aan te pakken. Zo kan ik op enkele momenten op de dag de externe stylsheet laten openen en bij laten werken. Maar ik kan er ook voor kiezen om de bewuste stijlregels binnen het html/php document te houden. Iets wat weer praktischer is, maar dan zit ik weer met stijlregels in mijn hml code en met stijlregels in een externe sheet, wat ikzelf weer foeilelijk vind.

  Dus wat is nu de beste manier om dit aan te pakken?
 • Als het puur om de header gaat heb je nog een optie, namelijk je afbeelding laten retourneren door een php-script. Verwijs gewoon in de src van je afbeelding naar een php-script, welke op zijn beurt aan de hand van het tijdstip één van de (zeg) vier afbeeldingen naar de browser stuurt. Let er wel goed op dat je afbeeldingen dan allemaal dezelfde dimensies hebben en dat je de juiste headers meestuurt met de afbeelding, anders zal het niet als zodanig herkend worden.

  - Bas
 • [quote:f443749106="BasHamar"]Verwijs gewoon in de src van je afbeelding naar een php-script[/quote:f443749106]
  Waarom kwam ik daar zelf niet op? Het gaat vooralsnog inderdaad alleen om de header. Eigenlijk wilde ik die als achtergrond van een div weergeven, zodat er later eventueel nog tekst overheen geplaatst kon worden. (b.v. een sub titel) Waarschijnlijk daarom dat ik teveel in de "CSS achtergrond" zat te denken. Maar dat is slechts een anticiperende aktie, want daar heeft ze helemaal niet om gevraagd :) Dus ik kan het best in de (x)html code doen.
 • Ik heb het nooit geprobeerd, maar ik vermoed dat je ook vanuit je CSS gewoon naar een php-bestand kan verwijzen als bronbestand voor een afbeelding, ik zie niet in waarom niet. Lijkt me een mooie test case, laat je het weten als het lukt?

  ;)

  - Bas
 • Ik houd je op de hoogte :D
 • Helaas,
  background-image: url(image.php);
  vindt ie niet leuk :wink:
 • Ik heb inmiddels een veel voor de hand liggendere optie verzonnen:
  In de stylesheet (bv) 4 verschillende stijlen definieren voor de 4 verschillende headers. Vervolgens bepaal ik met PHP de juiste class/style in de HTML code.
  [code:1:2543a03daf]<div class="<?php PartOfTheDay() ?>">&nbsp;</div>
  [/code:1:2543a03daf]
 • Pfff… Makkelijk gedacht hoor… :roll: :P

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.