Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Achtergrondmuziek uitzetten met knop op pagina mogelijk?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Op mijn site www.KijkAan.nl ga ik tekeer tegen opgedrongen achtergrondmuziek in winkels en programma's via een speciaal onderdeel aldaar over stilte.
  Wie schetst de verbazing van sommigen dat ik in weinige andere onderdelen wel degelijk zelf ook ongevraagd tijdelijk een muziekje opdring?! Bijvoorbeeld in mijn dagboek over de Gele Wagen.
  Dit doe ik met een geluidsbestand dat ik via FrontPage standaard aan de pagina toewijs om eenmalig af te spelen. Het lijdt geen twijfel dat ik mij hiervoor schaam.
  Is het mogelijk een knop te plaatsen waarmee de bezoeker dit uitzet?
 • sterker nog…. Laat het gewoon helemaal weg. Muziek op webpagina's is nog erger dan muziek in winkels.
 • Idd, of code (<bgsound src="../muziek/gelewagen.mid" loop="0">;) uit je pagina slopen of gewoon het bestandje van je server halen = oplossing.

  PS: Comic Sans….AAAAAAHHH :evil:
 • Anno 2008 moet je niet meer aankomen met muziekjes op je website. Not done. Is alleen maar irritant; hoeveel mensen hebben al geen muziek via hun mediaspeler aan staan, die daardoor verstoord wordt? Of willen juist 's avonds terwijl de kinderen al in bed liggen nog even rustig internetten? Mocht je een muziekje willen delen, dan moet je dat gewoon via een linkje doen, zoiets als "klik hier om het muziekje te beluisteren waar ik het in dit artikel over heb".

  10 jaar geleden vonden we het leuk om te laten zien wat voor vrolijke fratsen je allemaal kon uithalen met websites, maar tegenwoordig is internet veel meer "casual" geworden. Geef de informatie die je wil delen, en voor de extra's laat je de keuze aan de gebruiker.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.