Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Apache en Cpanel, HELP!!!!!

Anoniem
teacher
5 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een website bij http://www.000webhost.com/ met cpanel. Nu zie ik bijvoorbeeld bij veel programma's dat je iets met apache moet doen, bijv. het volgende: [code:1:c5f177be03]cd php-x.x.x/
  ./configure –with-apxs=/usr/sbin/apxs \
  –with-gettext –with-dom –with-mcrypt –with-imap \
  –with-iconv –enable-mbstring=all –enable-mbregex \
  –with-gd –with-png-dir=/usr –with-jpeg-dir=/usr \
  –with-mime-magic=/user/share/misc/magic.mime \
  [–with-mysql|–with-pgsql|–with-oci8]
  make
  make install[/code:1:c5f177be03]
  Maar wat moet ik nou met die code doen? :o ( trouwens die code stond op http://www.horde.org/webmail/docs/?f=INSTALL.html#quick-install)
  Bart
 • Die code kan/mag je alleen uitvoeren als je beheerder bent op die computer. Je gaat zo te zien aan die code iets installeren. Als huurder van een klein stukje van die computer (webruimte) mag je dit soort commando's niet uitvoeren. (en dat is maar goed ook want als zoiets verkeerd zou gaan help je alle andere websites op die server mogelijk ook om zeep)

  Als het je eigen server is (dedicated of colocated server) mag je dat wel. Dan dien je een dergelijk commando in te voeren in de shell
 • Dank u wel…, maar geld dit ook als je wel je eigen domein host? (dus geen sub domein van 000webhosts?
  bart
 • Ja dan geldt dit ook, alleen niet als de hele server van jou is. Als je een domein hebt bij een webhoster is dat een klein stukje op die server voor jouw website en deel je de server met honderden (soms duizenden) anderen.
 • Ga er maar van uit, dat dit soort dingen gewoon niet kan. Het script moet zonder instellingen op de server, erop draaien. Werkt het niet, jammer dan. Alleen op een (virtual) private server kun je dit soort dingen doen. En dan maar hopen dat verschillende scripts geen strijdige instellingen vragen. :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord