Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Hoe te maken?

Anoniem
sanchises
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben van plan om een soort van online spel te maken zoals Habbo.
  Geen rip-off hoor, dus wees daar maar niet bang voor. :P
  Heb al veel op google gezocht maar kon helaas niets vinden.
  Ik weet dat dit sowieso een tijd gaat duren, maar ik vind het leuk om zo'n project te starten.

  Maar mijn vraag is, hoe kan ik dit het beste doen.
  Met welk scripttaal en met welk programma?

  Met vriendelijke groet,

  EvilDeeds
 • [quote:ad32bf741c]Heb al veel op google gezocht maar kon helaas niets vinden…[/quote:ad32bf741c]Waar was je naar op zoek dan!? :?
 • Op allerlei woorden die er wat mee te maken hebben, maar wie ken me vertellen of een schop in de goede richting geven?
 • Wat ik lees is eigenlijk dat je wil weten welke taal/software je het beste kan gebruiken om een online spel te maken. Het simpele antwoord daarop is dat iedereen een eigen voorkeur heeft voor scripttaal. Ik persoonlijk geef de voorkeur aan ASP.NET maar andere mensen zullen een voorkeur hebben voor php, jsp of nog een andere taal.

  Wanneer je ASP.NET gebruikt zal je eigenlijk ook MSSQL gaan gebruiken en Visual Studio als ontwikkelomgeving.

  Als je voor php kiest zal je MySQL gebruiken en zijn er talloze ontwikkelomgevingen zoals Notepad++ en PhpDesigner (mijn favoriet).

  Als je voor JSP kiest zal de ontwikkel omgeving waarschijnlijk Eclipse zijn. Ik weet echter niet wat de standaard rdbms hiervoor is. Ik weet wel dat beide bovengenoemde systemen hiervoor te gebruiken zijn.
 • Tsja, ik heb nu al een paar keer gekeken naar dit topic, maar vraag me af of het wel zin heeft. Vandaar nog niet gereageerd. Nu dan toch maar.

  Ik heb namelijk het idee dat, als je zo'n vraag stelt, je nog totaal geen programmeer ervaring hebt. Anders zou je zelf direct je taal kunnen vaststellen: degene die jij prettig vind werken. En als je geen programmeer ervaring hebt, dan wordt het erg lastig om meteen een compleet spel te gaan maken. Je zult dan toch echt moeten beginnen met de basics van een Hello World, database interacties, etc.


  PS: ik ken Habbo trouwens niet, dus geen idee wat je zou moeten maken.
 • Ze hebben inderdaad gelijk dat je het moet opbouwen. Ik denk dat Java inderdaad handig kan zijn, dan niet JavaScript, maar Applets (inderdaad kan je dan Eclipse gebruiken). PHP zou ik niet gebruiken, dat is vooral geschikt voor webpagina's als dit forum, en niet voor spelletjes enz. (behalve voor tekst-based spelletjes=spelletjes die alleen tekst weergeven, geen beelden)
  Ook ben ik het volkomen eens dat je het rustig moet opbouwen. Dat heb ik in het begin ook gemerkt: je begint een groot project, dan halverwege heb je een hoop bijgeleerd, en zie je dat wat je in het begin hebt gemaakt veel beter kan, en zo blijf je bezig. Ik weet niet of je echt wil gaan programmeren; als je het puur voor het spel doet kan je denk ik beter een game-maker downloaden. Deze geven stap voor stap aan hoe je een game kan maken, zonder ingewikkelde programmeertaal.
  Tenslotte, gezien je het online wil zetten, moet je ook wel een klein beetje basiskennis van HTML (de taal waarmee alle internetpagina's door browsers worden begrepen) hebben. Dit is snel te leren, ik heb het zelf geleerd om bij wat simpele pagina's de broncode (beeld>bron in je browser, of view>source) te bekijken. Ik wens je veel succes!
 • Ik ben idd nog geen ervaren programmeur, ken wel paar basics van talen zoals Visual Basic, C++..
  En ook ken ik HTML helemaal. :)

  Ik ben momenteel bezig nu met Adobe Director en ga Taal Lingo leren, had gelezen dat habbo met dat programma is gemaakt of klopt dat niet?

  Mijn idee is gewoon: Een soort habbo spel online op me website zonder dat je enige softwaree hoef te downloaden (alleen shockwave waarschijnlijk).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.