Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

classes, objects, gegevens uit 5 tabellen

Anoniem
meneer_ed
4 antwoorden
 • Momenteel ben ik met een project bezig waar ik met 3 lagen programmeer. Een BO, DLL en DAL.

  Daar maak ik allerlei classes aan waarna ik deze objecten gebruik in gridviews etc.
  Ook heb ik wat inherited classes, lazy loading etc.

  Nu echter, moet ik een aantal "bijeenkomsten" lees lessen tonen die via 5 tabellen bijelkaar gezocht worden.
  Uit drie van de tabellen toon ik gegevens. Nu zag ik al wat heel ingewikkelde voorbeelden staan voor many-one-many staan maar dat is voor mijn probleem geen oplossing.

  Nu is mijn vraag: ik maak gewoon een nieuwe class aan genaamd…eh.. LessonsForTeacher waar ik fields en properties uit andere classes kopieër.

  is dit wel een goed plan of dien ik dit toch anders op te lossen?
 • Er is al een compleet framework voor ASP waardoor je als zijnde classes tegen je database aan kan praten.. het klinkt of je dat zelf probeert te bouwen.

  Deze framework heet: NHybernate.

  Je kunt dan nog steeds je andere lagen gescheiden houden.. alleen deze laag is dan al klaar voor je (wat je een hoop tijd en inspanning kan besparen).

  Ik zelf heb nog geen ervaring met dit framework maar ik ben wel op de hoogte van een aantal bedrijven die voor vrijwel alle projecten deze laag gebruiken (waarmee ik eigenlijk wil zeggen dat het [b:1a63b641f1]niet[/b:1a63b641f1] een hobby-projectje is vol met bugs..).  Over de vraag die je eigenlijk stelde.. dit is inderdaad wel een oplossing. In het voorbeeld dat je geeft zou LessonsForTeacher waarschijnlijk twee properties hebben:
  Teacher teacher
  List<Lessons> lessons

  of iets in die geest. Iets waar je voor op moet passen is dat je geen situatie krijgt waarbij classes elkaar gaan laden en je dus een cirkel krijgt waar je niet uit komt (ofwel wanneer een teacher geladen wordt, wordt meteen de lessonsforteacher erbij geladen, waarin de teacher weer komt zodat nog eens de lessonsforteacher wordt geladen etc. etc.)

  Ik persoonlijk zou toch kiezen voor het NHybernate framework omdat zij al een hele tijd bezig zijn met deze techniek en deze al veelal toegepast is. Wanneer je ergens op vastloopt is de kans dus groot dat je er een oplossing voor kan vinden.

  Mvg,

  Yendis
 • Bedankt voor de tip, ik zal het opzoeken op Internet.
 • Heb het anders opgelost.

  Ik maak gewoon een koppeltabel extra waarbij ik niet meer met 5 maar met drie tabellen werk.
  Alles verder bestaat al..

  ff zien of dit beter gaat. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.