Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Javascript in-text links

Anoniem
bvaessen
1 antwoord
  • Hallo allemaal,

    Ik heb op mijn site (www.icer.nl) een computerwoordenboek en een gadget dat je op je website kunt plaatsen. Ik wil er echter nog een functie aan toevoegen, namelijk dat op een willekeurige pagina naar woorden uit mijn woordenboek wordt gezocht, waarbij de gevonden woorden opgezet worden in links. Hierbij komt er een soort schermpje (popup over de tekst heen zeg maar) tevoorschijn met de uitleg erbij.

    Ik ben al een heel eind, maar het grote probleem is dat ik van de gevonden tekst wil controleren of ze niet onderdeel zijn van de tekst die al bij een andere link hoort of dat het woord middenin de parameter van een andere tag staat. Ik had het idee om alle tags op te zoeken en te vervangen door plaatshouders, de woorden op te zoeken, vervangen, en de plaatshouders weer terug om te zetten. Dit werkt alleen niet zo lekker, en hier en daar vervangen de links de links naar andere woorden, bijvoorbeeld processor en microprocessor.

    Weet iemand toevallig een functie/structuur in javascript om dit makkelijk op te lossen? Ik weet dat er in-text advertising bestaat, maar ik kan maar niet wijs worden uit de bijbehorende scripts.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.